Log in
A+ A A-

Μπάσκετ: Τέλος εποχής για τον Πανιώνιο - Δεν πήρε άδεια για την Α1

Τέλος εποχής για την ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου, αφού για πρώτη φορά μετά από 33 ολόκληρα χρόνια δεν θα αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία, καθώς δεν εξασφάλισε το πιστοποιητικό συμμετοχής.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, ιστορικοί παράγοντες της ομάδας άσκησαν πιέσεις στην Ε.Ε.Α. προκειμένου να παραταθεί η διορία για να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα και να καλυφθούν οι προϋποθέσεις του νόμου, όμως οι υπεύθυνοι δεν έδωσαν το "πράσινο φως".

Με δεδομένο πλέον ότι ο Πανιώνιος βγαίνει οριστικά εκτός Α1, η διοργανώτρια Αρχή θα πρέπει να καταλήξει στο όνομα της ομάδας που θα πάρει την θέση του.  Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι ιθύνοντες της Καβάλας βλέπουν με καλό μάτι την ευκαιρία επιστροφής στην μεγάλη κατηγορία, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι σίγουρο μέχρι αυτήν την στιγμή.

Ο υποβιβασμός της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου προκάλεσε θλίψη στους φίλους του αθλήματος στην Ελλάδα, καθώς πρόκειται για έναν σύλλογο που είχε διαχρονικά πρωταγωνιστικό ρόλο και σταθερά καλή παρουσία στην Α1.  Άλλωστε, την φανέλα της ομάδας έχουν φορέσει παίκτες όπως ο Φάνης Χριστοδούλου, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο αδικοχαμένος Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, ο Χένρι Τέρνερ κ.ά.