Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Έφυγε από την ζωή ο Φίλιππος Συρίγος

Η θρυλική φωνή που "έντυσε" μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές του ελληνικού μπάσκετ, έσβησε για πάντα.  Ο λόγος για τον γνωστό αθλητικογράφο, Φίλιππο Συρίγο, που άφησε την τελευταία του πνοή, φεύγοντας από την ζωή σε ηλικία 65 ετών.

Με έντονη παρουσία σε ραδιόφωνο, εφημερίδα και τηλεόραση, ο Φίλιππος Συρίγος έκανε αισθητή την παρουσία του όχι μόνο για τις γνώσεις και το ταλέντο του, ιδίως σε ό,τι αφορά στο μπάσκετ, αλλά, επιπλέον, για τα σχόλια και τις απόψεις που εξέφραζε, οι οποίες επιβεβαίωναν ότι η γλώσσα "κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει".  Άλλωστε, η μαχητική του τάση λίγο έλειψε να του κοστίζει και την ζωή, όταν δέχθηκε δολοφονική επίθεση από αγνώστους πριν από μια δεκαετία.

Ο Φίλιππος Συρίγος θα μείνει στην Ιστορία για την περιγραφή του στον αλησμόνητο τελικό του '87, αλλά και μια σειρά από "φαρμακερές" ατάκες σε πολλούς αγώνες που περιέγραφε.  Παρά την κλονισμένη υγεία του τα τελευταία δυο χρόνια, παρέμεινε στις επάλξεις, τελικά όμως δεν άντεξε και έχασε την μάχη με την επάρατο.

Το σίγουρο είναι ότι ο Φίλιππος Συρίγος αφήνει πίσω του μια τεράστια κληρονομιά, η οποία αγγίζει ολόκληρη την αθλητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα.

 

Media

Η θρυλική περιγραφή του Φίλιππου Συρίγου στον τελικό του Ευρωμπάσκετ 87