Log in
A+ A A-

NBA: Εντυπωσίασε ο Κώστας Παπανικολάου

Με τον Κώστα Παπανικολάου να σημειώνει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο ΝΒΑ διψήφιο αριθμό πόντων, οι Rockets επιβλήθηκαν με 104-93 των Jazz!

Μόλις δύο αγώνες χρειάστηκε να παίξει στο ΝΒΑ ο Κώστας Παπανικολάου για να σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων! Ο Έλληνας διεθνής ήταν εξαιρετικός κόντρα στους Jazz, ευστόχησε στα 4 πρώτα τρίποντα που επιχείρησε στο παιχνίδι (όλα στο πρώτο ημίχρονο, από ισάριθμες ασίστ του James Harden) και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 12 πόντους με 4/6 τρίποντα, 0/1 δίποντο, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο και κανένα λάθος σε 22 λεπτά συμμετοχής!

Συνέβαλε έτσι κι αυτός στο τρομερό 51.9% των Rockets στα τρίποντα (14/27) βοηθώντας έτσι την ομάδα του να πάρει τη νίκη με 104-93 μέσα στην Utah. Το Houston έχει πλέον ρεκόρ 2-0, καταφέρνοντας για πρώτη φορά έπειτα από την σεζόν 2008/09 να ξεκινήσει την χρονιά με δύο συνεχόμενες νίκες με διψήφια διαφορά πόντων.

Μαγικός Ariza, άστοχος ο Harden, πολλά λάθη ο Howard

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Trevor Ariza ήταν εξαιρετικός για το Houston, έχοντας 20 πόντους με 4/7 τρίποντα. Καλός πάντως ήταν και ο Dwight Howard (22 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 2 κοψίματα, αλλά και 6 λάθη), αν και αποβλήθηκε με 6 φάουλ, ενώ ο James Harden είχε μεν 18 πόντους και 10 ασίστ, ωστόσο την ίδια στιγμή είχε μόλις 6/18 σουτ και 6 λάθη. Στο Houston πάντως τα έχουν με την ατυχία τους, αφού είδαν τον Patrick Beverley να αποχωρεί τραυματίας από το παιχνίδι, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τράβηγμα στο πόδι.

Για τους Jazz, o Derrick Favors κοίταξε στα μάτια τον Howard, τελειώνοντας το παιχνίδι με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 κοψίματα, με τον Alec Burks να προσθέτει άλλους 18 πόντους και τον Trevor Booker 14 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Ξέφυγαν με "Παπ" οι Rockets, απάντησαν οι Jazz

Το Houston είδε τον Howard να σημειώνει τους 10 από τους πρώτους 12 πόντους της ομάδας, ωστόσο αυτό δεν βοήθησε τους Rockets να ξεφύγουν στο σκορ. Κι αυτό γιατί οι Jazz έβρισκαν λύσεις στην επίθεση, με αποτέλεσμα το τέλος της πρώτης περιόδου να βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 27-27. Στην δεύτερη περίοδο, όμως, τα δεδομένα θα άλλαζαν. Και μερίδιο ευθύνης σε αυτό θα είχε και ο Παπανικολάου.

Ο Έλληνας φόργουορντ σημείωσε 9 πόντους στην δεύτερη περίοδο, ανοίγοντας την άμυνα των Jazz με το σουτ του, βοηθώντας τους Rockets να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με 58-50! Στην τρίτη περίοδο, μάλιστα, η διαφορά συνέχισε να ανεβαίνει, φτάνοντας κάποια στιγμή τους 13 πόντους (75-62). Κάπου εκεί, ωστόσο, θα ερχόταν η αντίδραση των Jazz, που θα κατάφερναν χάρη στον οίστρο του Trey Burke (15 πόντοι, 9 εκ των οποίων στην τρίτη περίοδο) να μειώσουν σε 75-72, κάνοντας ντέρμπι το παιχνίδι. Το Houston, όμως, δεν είχε σκοπό να ηττηθεί.

Στην τέταρτη περίοδο ανέλαβαν δράση ο Harden με τον Terrence Jones, σημειώνοντας 8 και 7 πόντους αντίστοιχα σε αυτό το διάστημα. Κι αυτό το γεγονός βοήθησε τους Rockets να ξεφύγουν εκ νέου με 89-76 – περίπου 7 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα – καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι, αφού έκτοτε οι Jazz δεν κατάφεραν ποτέ να πλησιάσουν πιο κοντά από τους 9 πόντους.

Sport24