Log in
A+ A A-

Τσάμπιονς Λιγκ: Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Με τους αγώνες της δεύτερης ημέρας ολοκληρώθηκε η τέταρτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.  Όλα τα αποτελέσματα.

 

5ος Όμιλος

Μπιλμπάο - Πόρτο 0-2

Σκόρερς: 55' Τζάκσον Μαρτίνες, 73' Μπραχιμί

Γήπεδο: "Σαν Μαμές", Μπιλμπάο
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Ο Τζάκσον Μαρτίνες είχε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο ημίχρονο, κορυφαία βέβαια η τρίτη, καθώς έχασε πέναλτι στο 42'!

Το πέναλτι το κέρδισε ο Ντανίλο, ο Τζάκσον Μαρτίνες ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν όμως κακή, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ιραϊθόθ και πέρασε άουτ.

Τελικά ο Κολομβιανός άσος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους "δράκους" στο "Σαν Μαμές", στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, με τον Γιασίν Μπραχιμί να του δίνει... έτοιμο γκολ με εντυπωσιακή προσπάθεια από αριστερά.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Γουρπέγκι, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Μίκελ Ρίκο, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ (46' Ιραόλα), Σουσαέτα (46' Μουνιαΐν), Ιμπάι Γκόμεθ, Γκιγιέρμο Φερνάντεθ.
ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάικον, Μάρτινς Ίντι, Αλέξ Σάντρο, Καζεμίρο, Όλιβερ Τόρες, Έκτορ Ερέρα, Τέγιο, Μπραχιμί, Τζάκσον Μαρτίνες.
*χαμένο πέναλτι 42' Τζάκσον Μαρτίνες

Σαχτάρ - ΜΠΑΤΕ 5-0

Σκόρερς: 19' Σρνα, 48' Αλέξ Τεϊσέιρα, 58' πέν., 82' και 90' Λουίζ Αντριάνο
Γήπεδο: "Αρένα Λβιβ", Λβιβ
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
Ο Ντάριο Σρνα άνοιξε το σκορ για την Σαχτάρ στο 19', η ΜΠΑΤΕ έμεινε με 10 παίκτες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και στο 48' ο Αλέξ Τεισέρα διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Στο 58' ήρθε η ώρα του Λουίζ Αντριάνο, έκανε το 3-0 με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, έτσι έφτασε τα 7 γκολ στην διοργάνωση (είχε πετύχει 5 στο πρώτο μεταξύ τους ματς).

ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοβ, Σρνα, Όρντετς, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Φερνάντο, Στεπανένκο, Ντόουγκλας Κόστα, Τάιζον, Αλέξ Τεϊσέιρα, Λουίζ Αντριάνο.
ΜΠΑΤΕ: Τσέρνικ, Χάσκους, Γκαϊντουτσίκ, Πολιακόβ, Μλαντένοβιτς, Βολόντκο, Γιαμπλόνσκι, Καρνίτσκι, Γιάκοβλεβ, Γκορντεϊτσούκ, Σίγκνεβιτς.

Η βαθμολογία

1. Πόρτο 10 (12-3)
2. Σαχτάρ 8 (14-2)
3. ΜΠΑΤΕ 3 (2-19)
4. Μπιλμπάο 1 (2-6)

5ος Όμιλος

Μπάγερν - Ρόμα 2-0

Σκόρερς: 38' Ριμπερί, 64' Γκέτσε
Γήπεδο: "Fußball Arena München", Μόναχο
Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)
Δεύτερη συμμετοχή φέτος στο Champions League για τον Φρανκ Ριμπερί και δεύτερο γκολ, αμφότερα βεβαίως κόντρα στην Ρόμα, καθώς ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 38ο λεπτό.

Εξαιρετική αντεπίθεση, γύρισμα από τον Αλάμπα και ο Γάλλος με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Σκορούπσκι για το 1-0, με την... ελληνική κατά 3/4 άμυνα της Ρόμα να μην μπορεί να αντιδράσει.

Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Μάριο Γκέτσε στο 64ο λεπτό, ενώ ο Μάνουελ Νόιερ που δεν είχε πολλή δουλειά στο ματς στα τελευταία λεπτά έκανε μία καταπληκτική επέμβαση σε σουτ των Ζερβινιό και Ναϊνγκολάν.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπενατιά, Μπερνάτ, Αλάμπα (81' Ρόντε), Λαμ (88' Χέιμπιεργκ), Τσάμπι Αλόνσο (72' Σατσίρι), Γκέτσε, Ριμπερί, Λεβαντόβσκι.
ΡΟΜΑ: Σκορούπσκι, Τοροσίδης, Μανωλάς, Γιανγκά-Μπιβά, Χολέμπας (46' Άσλεϊ Κόουλ), Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν, Σεϊντού Κεϊτά, Φλορέντσι (58' Πιάνιτς), Ιτούρμπε (74' Ζερβινιό), Ντέστρο.

Μάντσεστερ Σίτι - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-2

Σκόρερς: 8' Γιαγιά Τουρέ / 2' και 34' Ντουμπιά
Γήπεδο: "Σίτι οφ Μάντσεστερ", Μάντσεστερ
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Ελλάδα)
Αυτός που είχε κάνει την ζημιά στην Ρωσία με ένα γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι, ο Σεϊντού Ντουμπιά, ήταν αυτός που μόλις στο 2' ξάφνιασε το Μάντσεστερ, ανοίγοντας το σκορ για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η αντίδραση των "πολιτών" ήταν άμεση, καθώς στο 8ο λεπτό ισοφάρισε ο Γιαγιά Τουρέ σε 1-1, σκοράροντας με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως ξανά από ασίστ του Μπίμπρας Νάτχο ο Ντουμπιά έκανε το 1-2 στο 34'.

Ο Σιδηρόπουλος στο 70' απέβαλε τον Φερναντίνιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο 81' τον Γιαγιά Τουρέ με απευθείας κόκκινη, καθώς έσπρωξε αντίπαλο στο κεφάλι.

Ενδιάμεσα πάντως ο Έλληνας διαιτητής είχε κάνει γκάφα, καθώς Βέρνμπλουμ έκανε φάουλ στον Αγκουέρο, είχε κίτρινη, αλλά την κάρτα ο Σιδηρόπουλος την έδειξε τον Ιγκνασέβιτς.

Εντυπωσιακό είναι πως ο Ντουμπιά είχε πετύχει πέρσι και τα δύο γκολ της ΤΣΣΚΑ στο ίδιο γήπεδο, είχε σκοράρει και φέτος στο πρώτο ματς, έτσι τα τελευταία του πέντε γκολ στην διοργάνωση είναι κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι!

ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμιτσέλις, Κλισί, Φερνάντο (65' Τζέκο), Γιαγιά Τουρέ, Χεσούς Νάβας (46' Νασρί), Μίλνερ, Γιόβετιτς (46' Φερναντίνιο), Αγκουέρο.
ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεβ, Μάριο Φερνάντες, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Σενίκοβ, Βέρνμπλουμ, Νάτχο, Μούσα, Τζαγκόεβ (86' Εφρέμοβ), Ερεμένκο, Ντουμπιά (67' Μιλάνοφ).
*κόκκινη 70' Φερναντίνιο και 81' Γιαγιά Τουρέ

Η βαθμολογία

1. Μπάγερν 12 (11-1)
2. Ρόμα 4 (7-11)
3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4 (5-9)
4. Μάντσεστερ Σίτι 2 (4-6)

6ος Όμιλος

Παρί Σεν-Ζερμέν - ΑΠΟΕΛ 1-0

Σκόρερ: 2' Καβάνι
Γήπεδο: "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι
Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)
Όπως τελείωσε πριν 15 μέρες το μεταξύ τους ματς στην Κύπρο, έτσι ξεκίνησε αυτό στην Γαλλία, με τον Έντινσον Καβάνι δηλαδή να ανοίγει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, με γυριστό σουτ που δεν κατάφερε να σταματήσει ο Πάρντο.

Ο Νούνο Μοράες στο 12' έχασε απίστευτη ευκαιρία, αστοχώντας μέσα από την μικρή περιοχή, λίγα λεπτά αργότερα ο Καβάνι είχε δοκάρι και στο 27' ο Πάρντο απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Λούκας Μόουρα.

ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαξουέλ, Τιάγκο Μότα, Ματουιντί, Παστόρε, Λούκας Μόουρα (86' Καμπάγ), Λαβέτσι (78' Μπαεμπέκ), Καβάνι.
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μάριο Σέρζιο, Ζοάο Γκιλιέρμε, Καρλάο, Ιωάννου, Νούνο Μοράις, Βινίσιους, Τιάγκο Γκόμες (46' Σέρινταν), Εφραίμ, Μαντούκα (59' Ντε Βινσέντι), Τζεμπούρ (64' Αλωνεύτης).

Άγιαξ - Μπαρτσελόνα 0-2

Σκόρερ: 36' και 76' Μέσι
Γήπεδο: "Άμστερνταμ Αρίνα", Άμστερνταμ
Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λιονέλ Μέσι και απόκρουση του Γέσπερ Σίλεσεν ξεκίνησε το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ, έχοντας τελικά πρωταγωνιστές τους δυο τους.

Στην συνέχεια της φάσης λοιπόν η μπάλα πήγε αριστερά, ο διεθνής Ολλανδός τερματοφύλακας έκανε έξοδο χωρίς αποτέλεσμα, ο Μπάρτρα γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Μέσι με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1 στο Άμστερνταμ με το 70ό τέρμα στην διοργάνωση (το 4ο μόλις με κεφαλιά).

Ο Αργεντινός ήταν αυτός που πέτυχε και το δεύτερο γκολ στο 76', έτσι σκόραρε για 4η φορά φέτος στον όμιλο και με 71 τέρματα στην ιστορία της διοργάνωσης έφτασε στην κορυφή τον Ραούλ!

ΑΓΙΑΞ: Σίλεσεν, Φαν Ράιν, Φέλτμαν, Μοισάντερ, Μπόιλεσεν, Σερέρο (72' Ντέσβιλ), Κλάασεν, Άντερσεν (72' Ρίντεβαλντ), Ελ Γκχαζί, Σένε, Σίγκθορσον (62' Μίλικ).
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες (83' Αντριάνο), Μπάρτρα, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (80' Ραφίνια), Τσάβι, Λουίς Σουάρες, Νεϊμάρ (75' Πέδρο), Μέσι.
*κόκκινη 71' Φέλτμαν

Η βαθμολογία

1. Παρί Σεν-Ζερμέν 10 (6-3)
2. Μπαρτσελόνα 9 (8-4)
3. Άγιαξ 2 (3-7)
4. ΑΠΟΕΛ 1 (1-4)

7ος Όμιλος

Μάριμπορ - Τσέλσι 1-1

Σκόρερς: 50' Ιμπραΐμι / 73' Μάτιτς
Γήπεδο: "Λιούντσκι vrt", Μάριμπορ
Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

ΜΑΡΙΜΠΟΡ: Χαντάνοβιτς, Στογιάνοβιτς, Ραΐτσεβιτς, Άργκους, Βίλερ, Μέρτελ, Φιλίποβιτς, Ιμπραΐμι, Σαλαλίχ, Ζάχοβιτς, Μάρκος Ταβάρες.
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Ζούμα, Τέρι, Φιλίπε Λουίς, Μάτιτς, Φάμπρεγκας, Ουίλιαν, Σέρλε, Αζάρ, Ντρογκμπά.

Σπόρτινγκ - Σάλκε 4-2

Σκόρερς: 26' Σαρ, 52' Ζέφερσον, 72' Νανί, 91' Σλιμανί / 17' αυτ. Σλιμανί, 88' Αόγκο
Γήπεδο: "Ζοζέ Αλβαλάδε", Λισαβόνα
Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)

ΣΠΟΡΤΙΓΚ: Ρούι Πατρίσιο, Σέντρικ, Πάουλο Ολιβέιρα, Σαρ, Ζέφερσον, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μάριο, Άντριεν Σίλβα, Νανί, Κάρλος Μανέ, Σλιμανί.
ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Ουτσίντα, Χέβεντες, Νόιστεντερ, Φουχς, Αόγκο, Χέγκερ, Μάιερ, Τσουπό-Μοτίνγκ, Ομπάσι, Χούντελααρ.

Sport24