Log in
A+ A A-

Διαγωνισμός Καρφωμάτων: Νικητής ο Λαβίν - Ευχαριστούμε Γιάννη

Το "φρέσκο αίμα" είχε αφήσει υποσχέσεις για κάτι ξεχωριστό συγκριτικά με όσα είχαμε δει τα τελευταία χρόνια. Και οι πιτσιρικάδες του ΝΒΑ, φρόντισαν να κρατήσουν την υπόσχεσή τους, ακόμη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που στάθηκε άτυχος στην πρώτη προσπάθεια και δεν κατάφερε να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στον Τελικό του Dunk Contest.

Εκεί ο Victor Oladipo και ο Zach LaVine πάλεψαν για το βραβείο, με τον δεύτερο να κάνει πράγματα και θαύματα σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού και να παίρνει δικαίως τον τίτλο του κορυφαίου dunker. Διαβάστε τις προσπάθειες των τεσσάρων συμμετεχόντων και δείτε και τα videos από όσα έκαναν στο παρκέ του Barclays Center.

Πρώτος γύρος (1η προσπάθεια)

* Ο Mason Plumlee ζήτησε τη βοήθεια του Kyrie Irving, o οποίος του πάσαρε με τη βοήθεια του... δοκαριού, για να πάρει ο ψηλός των Nets τη μπάλα, να περάσει κάτω από το στεφάνι και να καρφώσει ανάποδα. Το κατάφερε με την τρίτη προσπάθεια και συγκέντρωσε πέντε 8άρια (40 βαθμοί).

* Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβγαλε μαζί του οκτώ κοπέλες με παρέα την ελληνική σημαία (!), αστόχησε στην πρώτη του προσπάθεια, αστόχησε στη δεύτερη, αστόχησε δυστυχώς και στην τρίτη. Αφησε τη μπάλα να αναπηδήσει μια φορά στο παρκέ, πριν την πάρει και προσπαθήσει να την καρφώσει εκτείνοντας το χέρι του. Βαθμολογήθηκε με πέντε εξάρια (30 βαθμοί).

* Ο Victor Oladipo βγήκε με σακάκι, τραγούδησε το "New York, New York" του Frank Sinatra και έκανε τις Rihanna - Nicky Minaj να χαμογελάσουν. Εχασε την πρώτη προσπάθεια, αστόχησε στη δεύτερη, αλλά στην τρίτη... Στην τρίτη έκανε περιστροφή 540 μοιρών και κάρφωσε ανάποδα σε ένα πραγματικά απίθανο κάρφωμα, που μάλλον θα κέρδιζε ακόμη και στον Τελικό. Πήρε πέντε 10άρια (50 βαθμοί).

* O Zach LaVine εμφανίστηκε με φανέλα "JORDAN" από το Space Jam, άφησε τη μπάλα να αναπηδήσει, την πέρασε κάτω από τα πόδια του και κάρφωσε για να ξεσπάσει το γήπεδο σε ΤΡΟ-ΜΕ-ΡΕΣ επιδοκιμασίες. Ηταν ένα από αυτά τα καρφώματα που λες "το τερμάτισε". Οι κριτές; Πέντε δεκάρια φυσικά. (50 βαθμοί).

Πρώτος γύρος (2η προσπάθεια)

* Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ζήτησε τη βοήθεια του Θανάση, πήρε την πάσα και κάρφωσε ανάποδα, για να πάρει 35 βαθμούς και ένα εξάρι από τον "σκληρό" Julius Erving.

* Ο Mason Plumlee φώναξε κι αυτός τον αδελφό του, τον Miles που παίζει στους Suns, πέρασε από πάνω του έστω και με δυσκολία, κάρφωσε για να συγκεντρώσει 36 βαθμούς και έφυγε με το χαμόγελο στα χείλη.

* Ο Elfrid Payton πάσαρε στο... δοκάρι, ο Victor Oladipo κάρφωσε με υπερένταση, πήρε 39 βαθμούς και μαζί την πρόκριση για τον τελικό του διαγωνισμού.

* Ο Zach LaVine άφησε ξανά τη μπάλα να αναπηδήσει στο παρκέ. Αυτή τη φορά την πήρε, την πέρασε πίσω από τη μέση του και την κάρφωσε με το δεξί του χέρι. Με την πρώτη προσπάθεια. Ξανά με την πρώτη προσπάθεια, για την ακρίβεια. Συγκέντρωσε άλλο ένα 50άρι και πήγε στον Τελικό με 100/100.

Τελικός γύρος (1η προσπάθεια)

* Ο Victor Oladipo ζήτησε από τον Elfrid Payton να κάτσει σε μια καρέκλα κάτω από τη μπασκέτα. Του είπε να κρατήσει τη μπάλα πάνω από το κεφάλι του. Πέρασε από πάνω του την πήρε, αλλά αστόχησε στις δυο πρώτες του προσπάθειες. Είχε και μια τρίτη. Δεν τα κατάφερε ούτε αυτή τη φορά. Ηταν φανερό ότι του έλειπε λίγη ορμή, λίγη δύναμη, ελάχιστο άλμα για να ολοκληρώσει αυτό που είχε στο μυαλό του. Πήρε 31 βαθμούς.

* Ο Zach LaVine έβαλε στο παρκέ τον Andrew Wiggins και του είπε να κρατήσει τη μπάλα στο ύψος του προσώπου του. Την πήρε, την πέρασε κάτω από τα πόδια του με απίστευτη ευκολία, την κάρφωσε και πήρε 45 βαθμούς.

Τελικός γύρος (2η προσπάθεια)

* Ο Victor Oladipo πήγε να κάνει κάτι "τρελό", δεν βρήκε όμως καλά πατήματα και ζήτησε ξανά τη βοήθεια του Elfrid Payton. Τι συνέβη τελικά; Ο Payton πάσαρε στο πίσω μέρος του ταμπλό, ο Oladipo πέρασε από κάτω και την κάρφωσε εντυπωσιακά για να πάρει όμως μόλις 41 βαθμούς.

* Ο Zach LaVine επέστρεψε για το τελευταίο του κάρωμα, μαζί με τον Shabazz Muhammad, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο... δοκάρι, για να την πάρει ο νικητής του Dunk Contest, να την ξαναπεράσει κάτω από τα πόδια του και να ολοκληρώσει το ονειρικό του βράδυ με 49 βαθμούς.

* Την κριτική επιτροπή στελέχωσαν οι Julius Erving, Walt "Clyde" Frazier, Nate "Tiny" Archibald, Bernard King, Chris Mullin.

Sport24