Log in
A+ A A-

Θανάσης Αντετοκούνμπο: "Έμεινα εδώ γιατί οι Νικς με ήθελαν" (VIDEO)

Για την ζωή του στη Νέα Υόρκη, τους Νικς, τους στόχους και τις φιλοδοξίες του μίλησε αποκλειστικά στο New Greek TV ο άσος των Westchester Knicks, Θανάσης Αντετοκούνμπο.  Ο Έλληνας άσος εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Φιλ Τζάκσον και αποκάλυψε ότι, παρότι είχε προτάσεις από την Ευρώπη, παρέμεινε στις ΗΠΑ και την D-League, έχοντας πειστεί από τους ανθρώπους των Νικς ότι πιστεύουν σε αυτόν και επιθυμούν να τον βελτιώσουν και να τον αξιοποιήσουν.  Δείτε ακόμη τι λέει για τον αδερφό του Γιάννη, την Εθνική Ελλάδος και τι μήνυμα στέλνει στους Έλληνες.

Τον συναντήσαμε στο Ουεστσέστερ, την πόλη της θυγατρικής ομάδας των Νικς. Εκεί που ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δίνει τα πάντα και περιμένει από τον Φιλ Τζάκσον και το επιτελείο του να του δώσει την ευκαιρία που αξίζει.  Μετά την προπόνηση, ο Θανάσης μας κάλεσε στο σπίτι του. Ανοίξαμε την τηλεόραση και παρακολουθήσαμε μαζί του τον αγώνα των New York Knicks.  Άλλωστε, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του και οι καιρικές συνθήκες στη Νέα Υόρκη δεν του δίνουν και πολλές ευκαιρίες να κάνει βόλτες στο Μανχάτταν, εάν δεν πάει να παρακολουθήσει από κοντά την ομάδα στην οποία ανήκει.

Για τα περαιτέρω, δείτε το βίντεο από το 10λεπτο αφιέρωμα του New Greek TV.  Εμείς σας παραθέτουμε απλά τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

Για το ΝΒΑ και εάν σκέφτηκε να γυρίσει στην Ευρώπη: "Είχα προτάσεις για την Ευρώπη το καλοκαίρι και σίγουρα τις σκέφτηκα, γιατί είμαι επαγγελματίας παίκτης. Όμως, από την στιγμή που οι Νικς έδειξαν ότι με ήθελαν και σκόπευαν να με αναπτύξουν, προτίμησα να μείνω εδώ.  Κι από την Ευρώπη μπορείς να πας NBA, αλλά εδώ είναι πιο εύκολο, σε παρακολουθούν από κοντά".

Για τον αδερφό του και το ενδεχόμενο να παίξουν μαζί: "Ανυπομονώ να παίξω με τον Γιάννη.  Συμπαίκτες, αντίπαλοι, ό,τι να'ναι.  Απλά ανυπομονώ.  Θέλω να παίξουμε και τώρα που είμαστε μεγαλύτεροι, γιατί όταν παίζαμε παλιά ήμασταν πιτσιρικάδες".

Για την Εθνική Ελλάδος: "Η Εθνική είναι το όνειρο κάθε Πέμπτη.  Ξεχωριστή είναι η στιγμή που ακούς τον εθνικό ύμνο".

Για την Ελλάδα: "Σε όλο τον κόσμο ονειρεύονται να επισκεφθούν την Ακρόπολη, να φάνε τα φαγητά μας και να έρθουν στα νησιά μας.  Δεν πρέπει να μας πτοεί η κρίση".

Λεπτομέρειες στο βίντεο.