Log in
A+ A A-

Σούπερ Λίγκα... κεκλεισμένων των θυρών

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο χωρίς όμως φιλάθλους σε όλα τα γήπεδα ύστερα από απόφαση του Σταύρου Κοντονή.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μετά τη συνάντηση που είχε με τους αρμόδιους φορείς αποφάσισε την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ χωρίς την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Κοντονής: "Είχαμε σήμερα μια μακρά συζήτηση με τους εκπροσώπους και είμαι σε θέση να σας πω ότι από αύριο υπάρχει ένας χάρτης για την αντιμετώπιση και την πάταξη της βίας. Ελπίζω αυτός να τηρηθεί σημείο προς σημείο.

Ετέθηκε ένα ζήτημα σχετικά με τους αγώνες της Κυριακής. Η απόφαση είναι ότι θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Περιλαμβάνει μέτρα τα οποία θα γίνουν άμεσα και άλλα για την επόμενη χρονιά. Τα άμεσα μέτρα θα είναι η άμεση διακοπή αγώνων σε περίπτωση που γίνει το οποιοδήποτε επεισόδιο. Παράλληλα, θα προβλέπονται μεγάλα χρηματικά πρόστιμα και η αφαίρεση βαθμών.

Για την επόμενη ημέρα είναι δεδομένη η απόφασή μας για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Σε κανένα γήπεδο δεν προκειται να γίνει αγώνας εάν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα για την πάταξη της βίας και τη φοροδιαφυγής.

Τα μέτρα που συζητήσαμε η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα εφαρμόσει. Προχωράμε με σοβαρότητα, σύνεση και αποφασιστικότητα. Ελπίζω να το συνειδητοποιήσουν οι πάντες".

Για το παιχνίδι του Κυπέλλου: "Δεν υπάρχει Κυβερνητική απόφαση για τα ματς του Κυπέλλου, αλλά θα ζητήσω ότι συμφωνήθηκε απόψε. Σε αυτό να περιμένετε την έκδοση οδηγίας από την ΕΠΟ.

Θα έχουμε μία σειρά επαφών για αυτό τον αγώνα. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα. Όλα τα Υπουργία θα συζητήσουμε ώστε να διεξαχθεί ο αγώνας με φυσιολογικές συνθήκες. Όσα έγιναν μέχρι σήμερα πρέπει να αποτελούν μήνυμα.

Για το πως θα ξέρουν εάν τα μέτρα έχουν επιτυχία: "Αυτό θα σας το πω όταν θα έχουμε μία σαφή εικόνα για το εάν όλα αυτά τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την πάταξη της βίας. Με απλά λόγια αυτό που θέλουμε είναι να ξέρει ο κάθε πατέρας που το παιδί του πηγαίνει στο γήπεδο ότι δεν θα το βρει σε κανένα νεκροτομείο, σε κανένα νοσοκομείο ή στο αυτόφωρο".

Sport24