Log in
A+ A A-

Σούπερ Λίγκα: Δεν επικυρώθηκε το σύνολο της βαθμολογίας

Στο Δ.Σ. της Super League ο Παναθηναϊκός δεν ψήφισε τη μερική επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και ζήτησε αναβολή της έναρξης των πλέι οφ, αλλά τελικά αυτή επικυρώθηκε κανονικά. Λευκό από Παναιτωλικό, ψήφισε ο ΠΑΟΚ.

Στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League στα γραφεία του Συνεταιρισμού, όπως αναμενόταν, ο Παναθηναϊκός τάχθηκε κατά της μερικής επικύρωσης της βαθμολογίας, από τις θέσεις δηλαδή 1-5, προκειμένου να αναβληθεί η έναρξη των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ, κόντρα στα προγνωστικά και σε ό,τι έλεγε το ρεπορτάζ, ψήφισε θετικά για να ξεκινήσουν τα πλέι οφ, ενώ "λευκό" ψήφισε ο Παναιτωλικός για τις θέσεις από 5 και κάτω. Αναφορικά με τις υπόλοιπες θέσεις, δεν έχει γίνει επικύρωση της βαθμολογίας λόγω του γεγονότος ότι υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα με την δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής κ. Μποροβήλος ήθελε να τρέξει την όλη διαδικασία χωρίς πολλά, πολλά με την κ. Αθηνά Μπαλωμένου, νομική σύμβουλος του τριφυλλιού να του λέει: "Μα εδώ υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες πως θα προχωρήσουμε".

Τον λόγο πήρε εν συνεχεία ο νομικός σύμβουλος της Super League αλλά και ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος για αναβολή της επικύρωσης της βαθμολογίας για την πρώτη πεντάδα και παρουσίασε και την επιστολή του ΠΑΟΚ.

Ο αντιπρόεδρος του Ατρόμητου κ. Μπανταγιάννης απευθυνόμενος προς την κ. Μπαλωμένου τις είπε: "Πως είσαστε εσείς εδώ αφού είχατε πει ότι όσο είναι ο Μποροβήλος πρόεδρος της Λίγκας δεν θα ερχόσαστε στα συμβούλια".

Για να του απαντήσει η κ. Μπαλωμένου: "Όποτε κρίνουμε ότι πρέπει να έρθουμε θα έρθουμε".

Μπανταγιάννης: "Ως τι είστε εσείς εδώ"

Μπαλωμένου: "Είμαι με τον κ. Σώπηλη"

Η πλευρά του Παναθηναϊκού (αποτελείτο από Σωπήλη, Κωνσταντίνου, Μπαλωμένου) αποχώρησε από τη συνεδρίαση, με το "τριφύλλι" να εκδίδει ανακοίνωση και να αναφέρει πως "Ζούμε μία στιγμή αποκάλυψης της σήψης και διαφθοράς που έχει κυριαρχήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

Μπαλωμένου: "Η μειοψηφία δεν αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια μας"
Λίγο πριν αποχωρήσει από την αίθουσα η κ. Αθηνά Μπαλωμένου που εκπροσώπησε το τριφύλλι δήλωσε:

"Η παρουσία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο σημερινό συμβούλιο ολοκληρώθηκε. Ήρθαμε για να συζητήσουμε το πρώτο θέματος του ΔΣ. Η ισχνή, ισχνότατη, μειοψηφία δεν αποτέλεσε έκπληξη για εμάς, αλλά, δεν αποτελεί και τροχοπέδη στην προσπάθεια μας για εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα επόμενα βήματα μας τα έχουμε αποφασίσει και θα τα μάθετε σε σύντομο χρονικό διάστημα". Και εν συνεχεία διάβασε την ανακοίνωση που εξέδωσε η πράσινη ΠΑΕ.

Θεοδωρίδης: "Ο ΠΑΟΚ έδειξε πάρα πολύ σοβαρή ομάδα"
Ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης, ανέφερε: "Ήρθα για δέκα λεπτά, διότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει συζήτηση να επικυρωθούν οι πέντε πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Έπρεπε να σιγουρευτούμε ότι θα γίνουν τα πλέι οφ. Για πρώτη φορά είδα τον ΠΑΟΚ να στηρίζει την απόφαση να επικυρωθεί η βαθμολογία και να γίνουν κανονικά τα πλέι οφ. Τελείωσαν τα αστεία. Κάθε ομάδα θα κοιτάει τα δικά της συμφέροντα. Τον πρωταθλητή τον ξέρετε ήδη. Θα βγουν διάφορα παπαγαλάκια και θα βγάλουν πρωταθλητή άλλη ομάδα. Εμείς όμως είμαστε πρωταθλητές. Και ο κ. Μαρινάκης θα προετοιμάσει μία υπερομάδα για την Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ έδειξε πάρα πολύ σοβαρή ομάδα, επειδή κοιτάει τα συμφέροντα του".

Βρέντζος: "Δεν γίνεται να δικαζόμαστε στα κανάλια και στα σάιτ"
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος, είπε: "Δεν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα για τις πρώτες πέντε θέσεις και προκύπτει ότι η οποιαδήποτε πρόταση για αναβολή αποσκοπούσε απλώς, πρακτικά στη μη διεξαγωγή σε σωστό χρόνο των πλέι οφ ώστε να μην προκύψουν οι θέσεις 2 έως 5 από αυτή τη διαδικασία. Όσον αφορά το θέμα της πειθαρχικής δίωξης για τον αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια και παρότι εμείς έχουμε επιλέξει να μην σχολιάζουμε τις εξελίξεις στη δικαιοσύνη, επειδή σεβόμαστε τη λειτουργία της, θα ήθελα να επισημάνω πως όπως προκύπτει από το σύνολο της δικογραφίας, από τις καταθέσεις Μελισσανίδη, Γεωργέα και Καλαϊτζίδη, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που ενοχοποιεί ή εμπλέκει έστω τον κ. Μαρινάκη στη συγκεκριμένη υπόθεση. Οπότε θεωρούμε δεν υπάρχει κανένας λόγος για πειθαρχική δίωξη του κ. Μαρινάκη για αυτό το θέμα.

Όσον αφορά το θέμα της ποινικής διαδικασίας, είμαστε σε μια φάση όπου η διαδικασία πρέπει να είναι απόρρητη. Δεν γίνεται να δικαζόμαστε στα κανάλια και τα σάιτ και δεν πρόκειται να απαντήσουμε ή να απολογούμαστε και έχει γίνει λίγο κουραστικό τα νομικά μας τμήματα να καταθέτουν αγωγές οι οποίες έχουν κερδιθεί. Ότι είναι να απαντηθεί θα απαντηθεί στον κ. Ανδρεάδη".

Παπαδόπουλος: "Ο ΠΑΟΚ είναι ο dealer και όποιος θέλει, ακολουθεί"
Ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, είπε μετά την συνεδρίαση: "Ο Παναθηναϊκός ζήτησε την αναβολή της επικύρωσης για τους δικούς του λόγους. Ίσως να εκτιμούν ότι ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί λόγω της εμπλοκής που έχει με τις δικαστικές υποθέσεις και επειδή ήρθε πρώτος στην κανονική διάρκεια θα παίξει στους ομίλους του Champions League".

Παράλληλα, έβγαλε δυσαρέσκεια γιατί ο ΠΑΟΚ βρήκε τον Παναθηναϊκό απέναντί του πέρυσι στο CAS και δήλωσε χαρακτηριστικά: "Εμείς πήραμε τους βαθμούς στα γήπεδα και τους χάσαμε στα χαρτιά. Ο Παναθηναϊκός ήρθε στο CAS απέναντί μας, κρατώντας στα χέρια τον ΓΑΥΡΟ και τον Πρωταθλητή. Εμείς δεν έχουμε κανένα μέτωπο, ο ΠΑΟΚ βαδίζει μόνος του, είναι ο dealer και όποιος θέλει, ακολουθεί".

Μποροβήλος: "Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη"
Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής κ. Μποροβήλος στάθηκε στο έργο της δικαιοσύνης το οποίο πρέπει να γίνει απερίσπαστο σημειώνοντας:

"Αποφασίστηκε να επικυρωθεί η βαθμολογία από το 1 έως 5, εκτός από τον Παναθηναϊκό και τον Παναιτωλικό που ψήφισε λευκό, όλες οι άλλες ομάδες συμφώνησαν σε αυτή την κατεύθυνση. Έτσι θα έχουμε κανονικά και τους αγώνες των πλέι οφ. Νομίζω ότι η διαδικασία των πλέι οφ θα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα γιατί θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικά. Ελπίζουμε ότι θα γίνουν καλά παιχνίδια και θα κερδίσει το ποδόσφαιρο".

Κ. Μποροβήλο σας ενοχλεί αυτό το περιβάλλον; Και το κλίμα που υπάρχει;

"Λογικό είναι σε όλες τις δημοκρατίες να υπάρχουν και άλλες απόψεις. Ο Παναθηναϊκός είχε την άποψη του, στην άποψη αυτή δεν συμφώνησε καμία άλλη ομάδα. Έχουμε δημοκρατία όμως, είμαστε συνεταιρισμός ο κάθε ένας δικαιούται να έχεις της απόψεις του. Ο Παναθηναϊκός την κατέθεσε αλλά δυστυχώς δεν έπεισε".

Στο μέτωπο των δικαστικών εξελίξεων η δική σας άποψη ποια είναι;

"Η δική μου είναι σαφής και ξεκάθαρη. Εξάλλου σαν πρόεδρος της Λίγκας είχα επισκεφθεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον κ. Αθανασίου και είχα ζητήσει να επισπευσθούν οι όλες διαδικασίες. Πρέπει όμως να αφήνουμε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της. Και όταν λέμε κάτι να το εννοούμε, όχι να εννοούμε μέχρι την μέση ή στην αρχή ή φήμες ή το ένα ή το άλλο γιατί αυτό κάνει κακό στο άθλημα. Να αφήνουμε αυτούς τους ανθρώπους στους οποίους έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη να κάνουν τη δουλειά τους. Και όταν κάνουν τη δουλειά τους να κριθούν ή τότε εμείς να κρίνουμε τις αποφάσεις τους. Τώρα οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι έχουμε αμέριστη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη".

Θα ζητήσετε τις δικογραφίες από τους ανακριτές για να πάνε στις πειθαρχικές επιτροπές;

"Εμείς είμαστε της άποψης ότι δεν πρέπει να κάνουμε πράγματα έξω από τους κανονισμούς επειδή ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Είμαστε της άποψης ότι πρέπει τα όργανα να τα αφήσουμε να λειτουργήσουν και αυτά ξέρουν να κάνουν καλά την δουλειά τους. Εμείς δεν θα παρέμβουμε στην δικαιοσύνη με κανένα τρόπο".

Αν υποβιβαστούν ομάδες, μένουν δυο που υποβιβάζονται από την Super League ή ανεβαίνουν από την Football League;

"Όπως και προ είπα. Αυτές οι ομάδες αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα επειδή οι υποθέσεις τους είναι σε εκκρεμοδικία. Θα αφήσουμε τα όργανα να μιλήσουν και φυσικά όταν αυτές οι αποφάσεις τελεσιδικήσουν θα γίνουν απολύτως σεβαστές. Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει. Αλλά και σε αυτό το κομμάτι θα αφήσουμε να μιλήσουν τα όργανα".

Για αυτό και δεν έγινε ολική επικύρωση;

"Αυτός ήταν και ο λόγος γιατί να το κρύψουμε. Αφήνουμε τα θεσμοθετημένα και αρμόδια όργανα να πάρουν τις αποφάσεις τους ελεύθερα και ο κάθε παράγοντας λογικό είναι έρχεται εδώ για να προασπίσει α συμφέροντα τις ομάδας του. Αρκεί αυτό να γίνεται σωστά και νόμιμα. Δεν χρειάζονται αντιπαραθέσεις. Εκεί που πρέπει όταν πρέπει στα αρμόδια όργανα".

Η ανακοίνωση της Super League
Λίγη ώρα αργότερα μάλιστα η Super League εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση με τις αποφάσεις της από το Δ.Σ.:

"Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Επικυρώθηκαν κατά πλειοψηφία οι θέσεις 1-5 του βαθμολογικού πίνακα αγωνιστικής περιόδου 2014-2015. Υπέρ της αναβολής της επικύρωσης του συνόλου του βαθμολογικού πίνακα ψήφισε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενώ λευκό ψήφισε η ΠΑΕ Παναιτωλικός. Απουσίαζε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

2/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το Αγωνιστικό και Τηλεοπτικό Πρόγραμμα των Play Offs 2014-2015".

Sport24