Log in
A+ A A-

Ηλίας Αναστασάκος: Έχει στη Νέα Υόρκη... μια δουλειά!

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου και του ΠΑΟΚ, Ηλίας Αναστασάκος, ολοκληρώνει την σεζόν στην Σπάρτη και έχει στη Νέα Υόρκη... μια δουλειά!  Όπου δουλειά, βάλτε το ποδοσφαιρικό καμπ της Super League Athletic Academy (καμία σχέση με την... "δική μας" Σούπερ Λιγκ) ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό καμπ στο "Μεγάλο Μήλο", στο οποίο έχει διευθυντικά καθήκοντα, μαζί με τον Ελληνοαμερικανό καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Τζέιμς Πριστούρη, και τον προπονητή Άγγελο Κυρανούδη.  Φέτος το καμπ θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιουνίου έως και τις 3 Ιουλίου, στο Aviator Sports Complex, με επίσημο προσκεκλημένο τον "τυπάρα" του ελληνικού ποδοσφαίρου, Γιώργο Καραγκούνη.

Ηλία, στη Νέα Υόρκη έχει ήδη αρχίσει να γίνεται γνωστό ότι θα διοργανώσετε και δεύτερο συνεχόμενο καμπ στην Super League Athletic Academy. Να υποθέσω ότι αυτό σημαίνει πως το περσινό εγχείρημα πήγε όπως ελπίζατε;

Κατ' αρχήν, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα παιδιά που συμμετείχαν, γιατί χωρίς την βοήθειά τους δεν θα είχε την επιτυχία που ελπίζαμε. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, με πολύ χαρά αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια και φέτος.

Πέρυσι ήταν η πρώτη σου εμπειρία σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Θα ήθελα να μου πεις εάν έμεινες ευχαριστημένος από την συμμετοχή και κατά πόσον τελικά τα παιδιά στις ΗΠΑ αντιλαμβάνονται σωστά το ποδόσφαιρο;

Ήταν απίστευτη εμπειρία για μένα. Σε αυτό το σημείο βέβαια, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον James, καθώς η ιδέα ήταν δική του. Παράλληλα, μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από την συμμετοχή και την προσπάθεια των παιδιών. Τα παιδιά θέλουν να μάθουν για το ποδόσφαιρο, αν και πιστεύω πώς είναι δύσκολο μέσα σε τόσες λίγες ήμέρες να μάθουν... τα πάντα. Ο δικός μας στόχος είναι, κατά το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει το καμπ, να περάσουν καλά και να αγαπήσουν αυτό που θα κάνουν, δηλαδή το ποδόσφαιρο.

10458848 265470463654761 5661606890808233640 n

Παρότι μπαίνεις στην διαδικασία να συνδιοργανώσεις ένα προπονητικό καμπ, είσαι ακόμη εν ενεργεία ποδοσφαιριστής. Τελικά, κάθε παίκτης κρύβει έναν προπονητή μέσα του;

Είμαι ποδοσφαιριστής, όμως, μετά από τόσα χρόνια δουλειάς, είναι στόχος μου να μεταδώσω στις μικρότερες ηλικίες ό,τι έχω μάθει, για να έχουν τα εφόδια για το μέλλον. Τα εφόδια αυτά δεν αφορούν μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στην ζωή τους γιατί δεν θα γίνουν όλοι ποδοσφαιριστές. Όμως, μέλημα δικό μας είναι να συμβάλουμε για να γίνουν σωστοί άνθρωποι.

10440917 265469253654882 5019062641362549528 n

Δώσε μας κάποια στοιχεία σχετικά με το φετινό καμπ; Θα έχετε κάποιες αλλαγές φέτος, σε σχέση με την περσινή χρονιά;

Στο φετινό καμπ αυτό που θεωρώ ότι θα αλλάξει προς το καλύτερο είναι η προσέλευση των παιδιών. Πιστεύω και ελπίζω ότι θα έχουμε ακόμη περισσότερες συμμετοχές. Από την πλευρά μας, εμείς δεν θα αλλάξουμε φιλοσοφία για το άθλημα, παρόλα αυτά, μετά την περσινή εμπειρία, είμαστε πιο έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις που υπάρχουν. Σε αυτό το σημείο φυσικά να τονίσω ότι η μεγαλύτερη αλλαγή ακούει στο όνομα «Γιώργος Καραγκούνης». Ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη αξία και ήθος, ένας πραγματικός αρχηγός, ο οποίος έχει πετύχει τα πάντα με την Εθνική μας, ενώ είχε και μεγάλες διακρίσεις με τον Παναθηναϊκό. Ό,τι κι αν πω για αυτόν είναι λίγο.

Ως Έλληνας ποδοσφαιριστής, γνωρίζεις πολύ καλά τι εστί για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Γιώργος Καραγκούνης. Πώς νοιώθεις που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά σας και θα κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι;

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρω πως, όταν του κάναμε πρόταση να ταξιδέψει τόσο μακριά και άκουσε ότι το καμπ απευθύνεται σε παιδιά, η απάντησή του ήταν αμέσως θετική. Για εμάς είναι μεγάλη τιμή που θα βρίσκεται κοντά μας και τον ευχαριστούμε πολύ.

Δείτε την αφίσσα της φετινής Super League Athletic Academy: 

10007246 342567679278372 1668876969317158366 o