Log in
A+ A A-

Τι συμβαίνει με τον Θανάση Αντετοκούνμπο;

Το ενδεχόμενο να "χαθεί" για την Εθνική Ελλάδος ο Θανάσης Αντετοκούνμπο συζητείται έντονα μετά την προσθήκη του ονόματος του 24χρονου καλαθοσφαιριστή στην προεπιλογή της Εθνικής Νιγηρίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.  Ποιες είναι οι προθέσεις του παίκτη.

Μπορεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να φορά εδώ και κάποια χρόνια το εθνόσημο, αυτό όμως δεν ισχύει για τον μεγαλύτερο αδερφό του, Θανάση, ο οποίος δεν είχε κληθεί ούτε καν στις μικρές εθνικές.  Το δεδομένο αυτό άνοιξε την όρεξη στο τεχνικό τιμ της Εθνικής Νιγηρίας, χώρας καταγωγής του Θανάση, που έσπευσε να τον δηλώσει στην 24άδα της προεπιλογής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.  Η είδηση θορύβησε την Ελληνική Ομοσπονδία, καθώς αυτομάτως "άνοιξε την πόρτα" για να χαθεί ένας παίκτης ο οποίος - παρότι δεν έχει σημειώσει τις επιδόσεις του μικρότερου αδερφού του - έχει χαρακτηριστικά και προοπτικές που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την "γαλανόλευκη".

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Αντετοκούνμπο δεν δεσμεύεται από την κίνηση του Νιγηριανού ομοσπονδιακού προπονητή, αλλά έχει την ευχέρεια να επιλέξει σε ποια Εθνική θα αγωνιστεί.  Μάλιστα, από το περιβάλλον του διαρρέει ότι τον ενδιαφέρει να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος, όπως πράττει ο Γιάννης και πιθανόν και ο άλλος του αδερφός, εφόσον κριθεί ότι φτάσει στο ανάλογο επίπεδο.

Παράλληλα, ελληνικά αθλητικά sites αναφέρουν ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, ετοιμάζεται να καλέσει τον Θανάση Αντετοκούνμπο για την προετοιμασία ενόψει του προλυμπιακού τουρνουά, δείχνοντάς του με αυτόν τον τρόπο ότι τον υπολογίζει για το παρόν και το μέλλον.