Νίκησε ο Παναθηναϊκός στην Κίνα (67-66)
- Written by C.Athanasatos
Με νίκη συνδύασε ο Παναθηναϊκός το πρώτο παιχνίδι που έδωσε ευρωπαϊκή ομάδα επί Κινεζικού εδάφους, επικρατώντας στο Φοσάν της ομώνυμης ομάδας με 67-66.
Ασφαλώς, το αποτέλεσμα δεν είχε ιδιαίτερη σημασία, τόσο λόγω των απουσιών των "πρασίνων" (Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης, Ούκιτς, Μπράμος, Λάσμε) όσο και επειδή το βάρος δόθηκε κυρίως στο μάρκετινγκ αλλά και τον συμβολισμό της περιοδείας του Παναθηναϊκού στην Ασιατική χώρα.
Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Κινέζος σέντερ Σανγκ Πινγκ, ο οποίος επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του ως αντίπαλος, σηματοδοτώντας την είσοδο του Παναθηναϊκού, αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ γενικότερα, στην αναδυόμενη κινεζική αγορά.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, κορυφαίος για τους πράσινους ήταν ο Μάικ Μπατίστ με 20 πόντους, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Νίκος Παππάς (16 πόντους).
Η αποστολή των "πρασίνων" αναχώρησε για το Πεκίνο, ενώ θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 17 Σεπτεμβρίου.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπατίστ 20, Παππάς 16(2), Σανγκ 4, Γιάνκοβιτς 4, Κάρι 8, Γκιστ 11(1), Διαμαντίδης 2, Αποστολίδης 2, Διαμαντάκος, Χαραλαμπόπουλος, Σκορδίλης, Γκιουζέλης.
Related items
-
Greek customs broker caught with €3mn cash in China-linked fraud probe
-
China and Greece: “natural partners” in shipping and ports, says Ambassador Fang Qiu
-
Greek teams lose out at basketball semis - Turks beat Monaco for title
-
Greek Culture Min Mendoni in China, attending 'Daedalus' exhibition opening
-
Police brace ahead of Panathinaikos' match against Maccabi Tel Aviv due to hated filled anti-Semitic banter on social media