Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

O Φιλ Τζάκσον Πρόεδρος στους Νιου Γιορκ Νικς

  • Written by 

Μία ημέρα που θα μείνει στην ιστορία των Νιου Γιορκ Νικς είναι η σημερινή. Αποτελούσε κοινό μυστικό καθώς είχαν διαρεύσει πληροφορίες όλες τις προηγούμενες ημέρες, όμως με κάθε επισημότητα παρουσιάστηκε πριν λίγο από την Διοίκηση της ομάδας ο νέος πρόεδρος, ο οποίος είναι ο μεγάλος Φιλ Τζάκσον

. Ο Τζεημς Ντόλαν δήλωσε χαρακτηριστικά «Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα για τους Νικς, καθώς ο Φιλ είναι κάποιος που ξέρει να κερδίζει. Σήμερα το ξεκάθαρο όραμα και η νοοτροπία νικητή επέστρεψαν στην Νέα Υόρκη. Ο νέος πρόεδρος μας έχει όραμα και ξέρει πως θα μας βάλει στον δρόμο των επιτυχιών. Ο Φιλ Τζάκσον θα παίρνει κάθε απόφαση στην ομάδα μας».
Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις ο Τζακσον υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 5 ετών και παρουσιαστηκε στο Madison Square Garden σε μία κατάμεστη από δημοσιογράφους αίθουσα. Ο πολυνίκης προπονητής του ΝΒΑ, σε δηλώσεις του υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να χτίσουμε μία ομάδα. Εχουμε μία μεγάλη ευκαιρία. Αυτό το μέρος είναι το καλύτερο για να παίξουμε μπάσκετ. Θα κάνουμε ότι μπορούμε με την ομάδα στην παρούσα φάση για να μπει στα πλεη οφ, με το παρών δυναμικό. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ, θα μετακομίσω στη Νέα Υόρκη και θα κάνω αυτήν την δουλειά σωστά». Ο Τζάκσον μιλώντας για τον σούπερ σταρ της ομάδας, τον Καρμέλο Άντονυ, δήλωσε ότι έχει περιθώρια βελτίωσης και ότι αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της νέας ομάδας. Για τον νυν προπονητή της ομάδας τον Mike Woodson, δήλωσε ότι στο τέλος της σεζόν θα γίνει ο απολογισμός. Ο νέος πρόεδρος της ομάδας, δήλωσε ότι το να φέρει τον τίτλο του πρωταθλητή στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά από το 1973, θα αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα μίας λαμπρής καριέρας στο ΝΒΑ.
Ο Φιλ Τζάκσον έχει ένα πλούσιο παλμαρέ, καθώς έχει κερδίσει 11 τίτλους ως προπονητής και δύο ως παίκτης ενώ για τρία χρόνια απείχε της ενασχόλησης με το ΝΒΑ λόγω προβλημάτων υγείας.
Ο Καρμέλο Αντονυ χαρακτηρισε την κίνηση της συνεργασίας με τον Τζάκσον ως μία εξαιρετική κίνηση. Πλέον ήδη οι πρώτες αντιδράσεις από τους φιλάθλους της ομάδας στο διαδίκτυο είναι ενθουσιώδεις, καθώς εδώ και χρόνια αναζητούσαν τον άνθρωπο που θα ενέπνεε μία ολόκληρη πόλη, που θεωρεί την ομάδα των Νικς αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της.