Log in
A+ A A-

Ευρωλίγκα: Ο Σπανούλης πήρε το ντέρμπυ!

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπυ της τελευταίας αγωνιστικής του τοπ-16 στην Ευρωλίγκα, καθώς επικράτησε του Παναθηναϊκού με 68-65, χάρη σε τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη από τα 9 μέτρα.

Οι "πράσινοι", που είχαν ως κορυφαίο τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη με 17 πόντους, κρατούσαν το παιχνίδι στα χέρια τους για 38 λεπτά, όμως υπέπεσαν σε απανωτά λάθη στο τελευταίο δίλεπτο και έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να πάρει μια νίκη γοήτρου.

Τον τίτλο του κορυφαίου για τον Ολυμπιακό κερδίζει δικαιωματικά ο Βασίλης Σπανούλης, που πέτυχε τους πέντε τελευταίους πόντους της ομάδας του, αν και τα εύσημα αξίζουν, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, στον Κώστα Σλούκα, που τράβηξε το σκοράρισμα όταν η πλάστιγγα έγερνε προς την πλευρά του Παναθηναϊκού.

Πλέον, οι δυο "αιώνιοι" μπαίνουν στην μάχη των πλέι οφ έχοντας μπροστά τους δυο σημαντικά εμπόδια για το φάιναλ-φορ: Την Ρεάλ Μαδρίτης (Παναθηναϊκός) και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ολυμπιακός), εκτός κι αν η Ζαλγκίρις τρελάνει την μπασκετική Ευρώπη και νικήσει μέσα στην Μαδρίτη.  Θα τα καταφέρουν; Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι τίποτε δεν είναι απίθανο.

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 29-37, 46-48, 68-65

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 7 (6 ριμπάουντ), Σερμαντίνι 2, Ντάνστον 12, Σπανούλης 9 (1), Περπέρογλου 3 (1), Παπαπέτρου 5 (1), Σλούκας 12 (4), Κόλινς, Σίμονς, Μάντζαρης 11 (2), Λοτζέσκι 7(1)

Παναθηναϊκός (Φραγκίσκος Αλβέρτης): Μπράμος 3 (1), Κάρι 10 (1), Μπατίστ 4, Φώτσης 5, Ούκιτς 6 (1), Λάσμε, Μαυροκεφαλίδης 17 (5 ριμπάουντ), Διαμαντίδης 2, Γκιστ 6, Ματσιούλις 4, Ράιτ 8