Log in
A+ A A-

Θετικός σε απαγορευμένη ουσία ο Νικ Καλάθης

Σοκ στο ελληνικό μπάσκετ προκαλεί η είδηση ότι ο ομογενής πόιντ γκαρντ των Μέμφις Γκρίζλις, Νικ Καλάθης, βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία ταμοξιφαίνη, με αποτέλεσμα να απειλείται με αποκλεισμό τουλάχιστον 20 αγωνιστικών από το κορυφαίο Πρωτάθλημα του πλανήτη.

Παρά το γεγονός ότι η πλευρά του 25χρονου Καλάθη υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα απλό συμπλήρωμα διατροφής το οποίο δεν του δίνει κάποιο ξεχωριστό πλεονέκτημα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης.

Η περιπέτεια του Νικ Καλάθη, εφόσον καταλήξει σε τιμωρία, θα ανατρέψει τον σχεδιασμό των Μέμφις Γκρίζλις για τα πλέι οφ, καθώς ο ομογενής γκαρντ θεωρείται ένας πολύ χρήσιμος συμπληρωματικός παίκτης για την θέση του πλέι μέικερ.  Πάντως, μέχρι αυτήν την στιγμή δεν έχουν υπάρξει κάποια περαιτέρω ερωτηματικά για την συνεργασία του με την ομάδα.

Τέλος, άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής εάν ενδεχόμενη τιμωρία του Καλάθη θα επηρεάσει την συμμετοχή του στο Μουντομπάσκετ, εάν τελικά συμμετάσχει στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας.