Log in
A+ A A-

Δεν επηρεάζεται η συμμετοχή του Καλάθη στην Εθνική

Δεν θα επηρεάσει ενδεχόμενη συμμετοχή του Νικ Καλάθη στο Μουντομπάσκετ, εφόσον τελικά αποφασιστεί να ενισχύσει την Εθνική Ελλάδος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η απαγορευμένη ουσία η οποία ανιχνεύθηκε στον οργανισμό του και τον απειλεί με αποκλεισμό 20 αγωνιστικών στο NBA.

 

Με δεδομένο ότι η ΕΟΚ δεν έχει καταλήξει ακόμα στο όνομα του νέου ομοσπονδιακού προπονητή - αφού ο Τρινκιέρι αποτελεί παρελθόν - με τον γκαρντ των Γκρίζλις επικοινώνησε ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Κώστας Μίσσας, προκειμένου να μάθει περισσότερα για την υπόθεση.  Ο ίδιος ο Καλάθης υποστήριξε πως δεν έκανε χρήση καμίας απαγορευμένης ουσίας εις γνώσιν του, ούτε επιχείρησε να αυξήσει τις επιδόσεις του με αθέμιτα μέσα.

Όπως έγινε γνωστό, παρότι η ταμιξοφαίνη συγκαταλέγεται μεταξύ των απαγορευμένων ουσιών, δεν πρόκειται, εκτός απροόπτου, να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την συμμετοχή του Καλάθη στους αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι στο πλευρό του στέκονται και οι συναθλητές του, ο ομογενής γκαρντ δύσκολα θα γλιτώσει από την τιμωρία των 20 αγωνιστικών στο NBA.