Log in
A+ A A-

Play - Off: "Πράσινο" το Πρωτάθλημα - "Κόκκινο" για Σπανούλη;

Την μεγάλη ανατροπή ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος, μετά την επικράτησή του επί του Ολυμπιακού με 82-71 στον 5ο και τελευταίο τελικό, έκανε το 3-2 και έφτασε, για μια ακόμη χρονιά, στην κατάκτηση του τίτλου.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το "διπλό" στο ΣΕΦ, και αντλώντας δύναμη από το κατάμεστο ΟΑΚΑ, οι "πράσινοι" μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και, παρά τον αρχικό "αφινιδιασμό" του Ολυμπιακού (2-6) κατάφεραν να χτίσουν ένα +5 (15-10) για να φτάσουν στο +9 (28-19) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η πλούσια επιθετική συγκομιδή του Παναθηναϊκού και η σταθερότητά του στην άμυνα, η οποία θύμιζε σε πολλά το προηγούμενο παιχνίδι, έκρουσαν "καμπανάκι κινδύνου" στον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να αλλάξει πολλά πράγματα.  Αντίθετα, οι "πράσινοι" έπιασαν δαιμονιώδη ρυθμό και έκλεισαν το ημίχρονο με το επιβλητικό 53-32, δίνοντας πρόωρο τέλος στην υπόθεση τίτλος.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να κινείται σε ρηχά νερά και ο Παναθηναϊκός, εύκολα ή δύσκολα, διατηρούσε την διαφορά σε απόσταση ασφαλείας.  Κι ενώ οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ήταν έτοιμοι να ανοίξουν... σαμπάνιες, Ντάνστον και Λοζέτσκι αποφάσισαν να... παίξουν τα ρέστα τους και να απειλήσουν τους γηπεδούχους με... εμφράγματα.  Το 74-68 που διαμορφώθηκε με τρίποντο του Λοζέτσκι ξύπνησε εφιάλτες στο ΟΑΚΑ, όμως ο Αντώνης Φώτσης με γκολ-φάουλ ανέβασε εκ νέου την διαφορά και προσέφερε μαξιλαράκι ασφαλείας στον Παναθηναϊκό.

Η τελευταία αναλαμπή του Ολυμπιακού ήρθε κοντά στο ενάμιση λεπτό πριν το τέλος, όταν το σκορ πήγε στο 79-71.  Όμως, ήταν πλέον αργά καθώς το μόνο... αξιοσημείωτο στο χρονικό διάστημα που απέμεινε ήταν οι...φωτοβολίδες στον πάγκο του Ολυμπιακού 39 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Η λήξη του αγώνα βρήκε παίκτες και οπαδούς του Παναθηναϊκού να πανηγυρίζουν ένα ακόμη Πρωτάθλημα, με τους παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη να ξεσπούν, καθώς τελείωσαν με τον καλύτερο τρόπο μια, μάλλον, μέτρια σεζόν.

Πάντως, τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και τον Ολυμπιακό αναμένονται ανακατατάξεις, με το στρατόπεδο των "ερυθρολεύκων" να βασανίζεται πλέον από ερωτηματικά σχετικά με την πιθανότητα αποχώρησης του Βασίλη Σπανούλη ο οποίος, για πολλοστή φορά, έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό.

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 5(1), Φώτσης 10, Ούκιτς 9(1), Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης 11(1), Γκιστ 9(1), Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 15(1), Ράιτ 7.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι, Ντάνστον 11, Σπανούλης 6, Περπέρογλου 7(1), Σλούκας, Κόλινς 11(1), Σίμονς, Λοτζέσκι 17(2), Πρίντεζης 16, Μάντζαρης 3(1).