Log in
A+ A A-

Τουρκία: Πρωτάθλημα άνευ αγώνος για την Φενέρμπαχτσε

Πρωταθλητής, έστω και με νίκη στα χαρτιά, αναδείχθηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Τουρκία, αφού η Γαλατασαράι δεν κατέβηκε ποτέ στον τελευταίο τελικό με την Φενέρμπαχτσε, με αποτέλεσμα ο 7ος τελικός να κατοχυρωθεί στην ομάδα του "Ζοτς".

Οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε προσήλθαν κανονικά στην Sports Arena, φόρεσαν τις φόρμες τους και βγήκαν για προθέρμανση, όπως θα έκαναν σε οποιαδήποτε περίπτωση. Όλα αυτά, βέβαια, για τυπικούς λόγους, καθώς γνώριζαν πολύ καλά ότι η απόφαση της Διοίκησης της Γαλατασαράι δεν αλλάζει: Δεν θα εμφανιζόταν στο γήπεδο και θα αναδεικνύονταν νικητές - άρα και πρωταθλητές - άνευ αγώνος.

Ο πρόεδρος της Γαλατασαράι είχε καταγγείλει τόσο την Ομοσπονδία όσο και την Φενέρμπαχτσε για μεροληπτικές μεθοδεύσεις αλλά και επιρροή σε συγκεκριμένους διαιτητές, με αποτέλεσμα να αποσύρει την ομάδα του από τους τελικούς και να μην διεκδικήσει τον τίτλο.

Πάντως, η κόντρα Γαλατά - Ομοσπονδίας δεν τελειώνει εδώ, αφού δεν αποκλείεται η ομάδα, εάν δεν ανατρέψει το καθεστώς και δεν λάβει τις απαραίτητες εγγυήσεις, να μην συμμετέχει καν στο εγχώριο πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά.