Log in
A+ A A-

Βασίλης Κωνσταντίνου για όλους και για όλα - Τι είπε για μεταγραφές - CAS - Ολυμπιακό - παρασκήνιο

Για όλους και για όλα μίλησε ο Α' Αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου, κατά την διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης της Panatha USA για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος.  Τι είπε για το πλάνο του Παναθηναϊκού, τον Ολυμπιακό, το παρασκήνιο και την προσφυγή του ΠΑΟK στο CAS.

Για την οικονομική κατάσταση της ομάδας: "Δυστυχώς, όπως όλοι γνωρίζετε, η πολυμετοχικότητα στον Παναθηναϊκό απέτυχε και η ομάδα, μετά το νταμπλ του 2010, πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές. Αυτό συνέβη επειδή οι τότε μέτοχοι της ομάδας δεν μπόρεσαν να βρουν λύση στις προσωπικές τους αντιπαραθέσεις. Ο κ. Αλαφούζος είναι ένας παράγοντας ο οποίος κάνει το καλύτερο που μπορεί και έμαθε από τα λάθη του."

Για τον αγωνιστικό προσανατολισμό: "Το οικονομικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν λύθηκε επειδή κατακτήσαμε ένα Κύπελλο. Έχουμε πρόγραμμα τριετίας προκειμένου η ομάδα να εξυγιανθεί οικονομικά. Πέρυσι, τολμήσαμε και εμπιστευτήκαμε δυο νέα παιδιά: Τον Γιάννη Αναστασίου ως προπονητή, ο οποίος είχε εργαστεί ξανά στον Παναθηναϊκό ως βοηθός του Χενκ Τεν Κάτε, και το Νίκο Νταμπίζα στην θέση του Τεχνικού Διευθυντή. Ο Νίκος Νταμπίζας, αν και ως παίκτης είχε αγωνιστεί σε αντίπαλη ομάδα, είναι επαγγελματίας και πολύ καλός για την δουλειά για την οποία τον προσλάβαμε".

Για το παρασκήνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Όπως γνωρίζετε, το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα δεν παίζεται μόνο στο γήπεδο, αλλά και σε κάποια γραφεία. Ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να έχει καμία σχέση με αυτές τις διαδικασίες."

Για την αγωνιστική πορεία του Παναθηναϊκού την περασμένη σεζόν "Κάποιοι πίστευαν στην αρχή της χρονιάς ότι ο Παναθηναϊκός, αν δεν πάει για υποβιβασμό, θα πάει στην μέση της βαθμολογίας. Όλοι αυτοί άλλαξαν γνώμη. Στο τέλος, κατακτήσαμε άξια το Κύπελλο επί του ΠΑΟΚ με 4-1 ενώ είχαμε και το θριαμβευτικό 0-3 απέναντι στον Ολυμπιακό, το οποίο ίσως εξέπληξε πολύ κόσμο, αλλά όχι εμάς."

Για την δέσμευση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να ενισχύσει οικονομικά την ΠΑΕ το καλοκαίρι: "Η τελευταία συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Γιάννη Αλαφούζο έγινε σε πολύ καλό κλίμα και αφορούσε τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα κάνει ο κ. Γιαννακόπουλος. Ανεξάρτητα από αυτό, όμως, πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει προσφέρει, είναι Παναθηναϊκός και από μικρό παιδί τρέχει στα γήπεδα και υποστηρίζει την ομάδα. Σας υπενθυμίζω ότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του καλοκαιριού. Θα δούμε"

Για την προσφυγή του ΠΑΟK στο CAS: "Εμείς θεωρούμε ότι δικαίως κατακτήσαμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ, που είναι και η δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, είναι δικαίωμα του ΠΑΟΚ να προσφύγει στο CAS. Όμως, επαναλαμβάνω, εμείς δίκαια τερματίσαμε πρώτοι. Όποια κι αν είναι η απόφαση του CAS δεν θα αλλάξει τον σχεδιασμό μας. Εμείς κινούμαστε σε ένα συγκεκριμένο πλάνο τριετίας και αυτό θα εφαρμόσουμε, ό,τι και να γίνει τελικά".

Για τις μεταγραφές: "Δεν θα φύγει κανένας παίκτης από την ομάδα. Θα γίνουν τρεις συγκεκριμένες μεταγραφές προκειμένου να ενισχυθούμε στις θέσεις που το έχουμε ανάγκη"

Για την Παναθηναϊκή Συμμαχία: "Η Παναθηναϊκή Συμμαχία είναι κάτι πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτήν την στιγμή έχουμε 10.000 μέλη, όμως, στόχος μας είναι να τα τετραπλασιάσουμε και να φτάσουμε τα 40.000 μέλη. Εάν συμβεί αυτό, ο Παναθηναϊκός θα έχει πετύχει μια μεγάλη υπέρβαση. Το μοντέλο της "Συμμαχίας" εφαρμόζεται σε πολλές μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη".