Log in
A+ A A-

Οι Νικς επέλεξαν Θανάση Αντετοκούνμπο

Το όνειρο του NBA φαίνεται πως γίνεται πραγματικότητα για τον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο οποίος επελέγη στον δεύτερο γύρο του ντραφτ (νο. 51) από τους New York Knicks και, πολύ πιθανόν, να γίνει μόνιμος κάτοικος Νέας Υόρκης και του θρυλικού Madisson Square Garden.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στο "Barclays Center" του Brooklyn, όπου ο Θανάσης Αντεντοκούνμπο έδωσε το παρών μαζί με τον αδερφό του, Γιάννη, αλλά και τους γονείς του.  Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr λίγο αργότερα, τα συναισθήματα ήταν μοναδικά.

"Δεν υπάρχει αυτό το συναίσθημα! Ένιωσα μία απίστευτη αγαλλίαση, σαν επιβράβευση όλης αυτής της σκληρής δουλειάς που έχω κάνει... Αλλά ήταν στιγμιαίο, γιατί τώρα αρχίζουν όλα και πλέον ο επόμενος στόχος είναι να αρχίσω προπονήσεις, να παίξω στο summer league και να πείσω την ομάδα ότι αξίζω να μου δώσουν την ευκαιρία να κερδίσω μία θέση στο ρόστερ και να πατήσω το παρκέ του ΝΒΑ!", ανέφερε ο Αντετοκούνμπο, ο οποίος όλες αυτές τις ημέρες είχε την ευκαιρία να προπονηθεί υπό την επίβλεψη του θρυλικού Φιλ Τζάκσον, ο οποίος θυμήθηκε... τον παλιό του ρόλο μέχρι να προσληφθεί και να μπει σε ρυθμούς δουλειάς ο Ντέρεκ Φίσερ.

Σε κάθε περίπτωση, τα κρίσιμα για τον Αντετοκούνμπο τώρα αρχίζουν, καθώς θα κληθεί να αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ των Knicks.  Όσοι τον ξέρουν, θεωρούν ότι θα τα καταφέρει.  Άλλωστε, όπως ο ίδιος λέει "θα το κάνει επειδή είναι ο Θανάσης και όχι ο μεγάλος αδελφός του Γιάννη", αφού οι κακές γλώσσες υποστήριζαν ότι θα υπέγραφε συμβόλαιο με τους Μπακς για να γίνει "το χατήρι του αδελφού του".  Μάλλον, όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι.