Log in
A+ A A-

Η Apple είναι γένος... αρσενικού

Η Apple είναι γένος αρσενικού, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στους υπαλλήλους της σε παγκόσμια κλίμακα.  Αυτό κατέδειξε σχετική έρευνα εντός της εταιρείας, όπου τα ποσοστά για τους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες είναι... συντριπτικά.

Αρχικά, σε ό,τι αφορά στα καταστήματα της Apple στις ΗΠΑ, το ποσοστό των εργαζόμενων είναι 55% λευκοί, 15% Ασιάτες, 11% Ισπανόφωνοι και 7% έγχρωμοι.  Οι αντίστοιχοι μέσοι όροι του Αμερικανικού πληθυσμού είναι 63% λευκοί, 17% Ισπανόφωνοι, 13% έγχρωμοι και 5% Ασιάτες.  Παράλληλα, η πλειοψηφία των υψηλόβαθμων υπαλλήλων είναι λευκοί, αφού συναντώνται σε ποσοστό 64%.

Σε ό,τι αφορά στο φύλο, σε σύνολο 98.000 υπαλλήλων, το 70% είναι άνδρες, όπως επίσης και το 72% των προϊσταμένων σε όλα τα καταστήματα, ενώ το ποσοστό εκτινάσσεται στο 80% όταν γίνεται λόγος για τον τεχνικό τομέα.

Σχολιάζοντας τα ποσοστά, οι υπεύθυνοι της Apple τόνισαν ότι τους λυπεί η υφιστάμενη κατάσταση και γίνεται προσπάθεια προκειμένου να αλλάξουν οι δεδομένες ανισότητες.

Πάντως, εκτός από την Apple, ανάλογη κατάσταση επικρατεί και σε άλλες εταιρείες που σχετίζονται με την πληροφορική.  Ενδεικτικά, το 70% των υπαλλήλων της Google είναι άνδρες, ενώ περίπου ίδιο συμβάινει και με το Facebook (69%)