Log in
A+ A A-

Η Burger King πάει...Καναδά

Πολύ κοντά στην εταιρική μετακίνησή της στον Καναδά, μέσω συγχώνευσης με την Tim Hortons, βρίσκεται η γνωστή αμερικανική αλυσίδα φαστ - φουντ, Burger King, σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί από την υψηλή φορολογία της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, οι συζητήσεις ανάμεσα στην Burger King και την Tim Hortons βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο και δεν αποκλείεται στο προσεχές χρονικό διάστημα να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με το σχετικό πλάνο, η εταιρεία που θα προκύψει από την συγχώνεση των δυο μεγάλων αλυσίδων θα εδρεύει στον Καναδά και θα αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως στον χώρο του φαστ φουντ και του καφέ, έχοντας 18.000 υποκαταστήματα σε 100 χώρες και υπολογιζόμενο τζίρο κοντά στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, τόσο η Burger King όσο και η Tim Hortons θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν ως ξεχωριστές φίρμες, όπως συμβαίνει και σήμερα.

Πάντως, η Burger King δεν είναι η πρώτη αμερικανική εταιρεία που επιδιώκει εταιρική μετακίνηση σε άλλη χώρα για να αποφεύγει την φορολογία.  Μέχρι σήμερα, τον ίδιο δρόμο έχουν ακολουθήσει άλλες 47 επιχειρήσεις, ενώ, πρόσφατα, ακυρώθηκε ανάλογη σχεδιαζόμενη ενέργεια από πλευράς της Walgreens.