Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Σε χαμηλό εξαετίας η ανεργία

Στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων έξι ετών έπεσε η ανεργία στις ΗΠΑ, αφού το Σεπτέμβρη κινήθηκε, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, κάτω από το 6% (5,9%).

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, κατά την διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου δημιουργήθηκαν 248.000 θέσεις εργασίας, γεγονός το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα ενθαρρυντικό από τους παράγοντες της αγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι ο μήνας του 2014 με τις λιγότερες νέες θέσεις εργασίας ήταν ο Αύγουστος (περίπου 180.000), με τα νούμερα να προκαλούν προβληματισμό και ερωτηματικά για την εν γένει ανάκαμψη της οικονομίας.  Πάντως, με δεδομένους τους αριθμούς του Σεπτεμβρίου, παγιώνεται ένας μηνιαίος μέσος όρος σχεδόν 200.000 νέων θέσεων εργασίας για το 2014, καταδεικνύοντας ότι η προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας αρχίζει και αποδίδει καρπούς.

Βέβαια, στην αντίπερα όχθη, η Αμερικανική αγορά εργασίας εμφανίζει άλλα μειονεκτήματα σε σχέση με το "παχυλό" παρελθόν της.  Το βασικότερο ότι, κατά γενική ομολογία, δεν έχει τις υψηλές αποδοχές άλλων περιόδων, ιδίως με βάση το σημερινό κόστος ζωής.