Log in
A+ A A-

Σχεδόν 50 εκατομμύρια Αμερικανοί κάτω από το όριο της φτώχειας

Περισσότεροι από 48 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη.

Οι σχετικοί αριθμοί προκύπτουν με βάση τους εξειδικευμένους αριθμούς, αφού το όριο της φτώχειας διαφέρει τόσο από Πολιτεία σε Πολιτεία, όσο και στα αστικά κέντρα σε σχέση με την επαρχία.

Ειδικότερα, ο εθνικός μέσος όρος για το όριο της φτώχειας καθορίζεται στα 23.283 δολάρια τον χρόνο για μια τετραμελή οικογένεια.  Το ποσό αυτό όμως είναι υψηλότερο για τις λεγόμενες "μητροπολιτικές" περιοχές, ανερχόμενο στις 30.000 δολάρια ή και παραπάνω, λόγω των αυξημένων αναγκών σε μεταφορικά έξοδα, φαγητό και άλλες βασικές ανάγκες.

Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι κοινωνικές παροχές της Κυβέρνησης έσωσε από την φτώχεια τουλάχιστον 13 εκατομμύρια Αμερικανούς, το κόστος ζωής σε ορισμένες Πολιτείες τα ισοσκέλισε και, ουσιαστικά, μείωσε την θετική επίδρασή τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Καλιφόρνια, ὀπου το ποσοστό των φτωχών υπολογίζεται στο 23,4% (από το 16% πέρυσι), ενώ ανάλογες αυξήσεις παρουσίασαν η Νέα Υόρκη και 10 ακόμη σημαντικές Πολιτείες.