Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Δύσκολη εποχή για... καφέδες

Δεν διανύουν και τις καλύτερες χρονιές τους οι αμερικανικοί κολοσσοί καφέ και πρωινού, αφού τόσο η Dunkin' Brands (ιδιοκτήτρια των Dunkin' Donuts) όσο και η Starbucks καταγράφουν πτώσεις στις πωλήσεις και το Χρηματιστήριο.

Ειδικότερα, η μετοχή της Dunkin' Brands σημείωσε πτώση κατά 4% την Πέμπτη, μετά την δημοσιοποίηση της είδησης ότι, τόσο τα Dunkin' Donuts όσο και τα Buskin-Robbins δεν κατάφεραν να πιάσουν τους στόχους πωλήσεων για το τρίτο τρίμηνο του 2014.  Μάλιστα, δεν λείπουν οι εκτιμήσεις υψηλόβαθμων στελεχών ότι δεν κατορθώσουν τα πιάσουν ούτε τιυς ελάχιστους στόχους για την φετινή χρονιά.

Πάντως, οι ιθύνοντες της εταιρείας θεωρούν την διαμορφωθείσα κατάσταση εν μέρει αναμενόμενη, έχοντας να αντιμετωπίσουν, από την μια πλευρά, έναν ισχυρό ανταγωνισμό, και, από την άλλη, την οικονομική δυσπραγία, που κάνει τον μέσο Αμερικανό να προτιμά να φτιάξει τον καφέ...στο σπίτι του.

Σε ανάλογα μονοπάτια κινείται και η Starbucks, οι πωλήσεις της οποίας, αλλά και οι μετοχές στο χρηματιστήριο, επίσης έχουν υποχωρήσει, με το σχετικό ποσοστό να κινείται στο 4%.

Πλέον, αμφότερες οι επιχειρήσεις κάνουν προσπάθεια να "χτυπήσουν" εκ νέου στην αγορά, με νέα είδη "εποχιακών" καφέδων, αρχής γενομένης από το Halloween.