Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165
Log in
A+ A A-

Διευθύνων Σύμβουλος Apple: "Είμαι γκέι..."

"Υπερήφανος γκέι" δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, προχωρώντας την Πέμπτη, για πρώτη φορά, σε δημόσια παραδοχή για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του.
"Να ξεκαθαρίσω κάτι: Είμαι υπερήφανος που είμαι γκέι, και θεωρώ ότι το να είμαι γκέι συγκαταλέγεται στα βασικά δώρα που μου έκανε ο Θεός", ανέφερε ο Κουκ σε δημοσίευμα στο Bloomberg Businessweek.
 
Στο άρθρο του, ο Κουκ τόνισε ότι κράτησε την τάση του αυτή για τον εαυτό του, αποφάσισε όμως να μιλήσει δημόσια, θεωρώντας ότι αυτό μπορεί να κάνει καλό και σε άλλους ομοφυλόφιλους άνδρες.
 
"Δεν θεωρώ ότι είμαι κανένας ακτιβιστής, αναγνωρίζω όμως πόσο έχω ευεργετηθεί εγώ από τις θυσίες κάποιων άλλων.  Επομένως, όταν βγαίνει προς τά έξω ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple είναι γκέι, ίσως βοηθήσει κάποιους άλλους να δεχτούν τον εαυτό τους, να νοιώσουν ότι δεν είναι μόνοι τους ή και να επιμείνουν για το δικαίωμά τους στην ισότητα", ήταν το περιεχόμενο της τοποθέτησης του Κουκ.
 
Παράλληλα, τόνισε ότι "πολλοί συνάδελφοί μου στην Apple ξέρουν ότι είμαι γκέι, αλλά δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά τους", για να τονίσει στο τέλος πως ξέρει πολύ καλά τι σημαίνουν οι διακρίσεις.