Log in
A+ A A-

Χαρδούβελης στο Reuters: Οι δανειστές στο πίσω κάθισμα

Την σιγουριά ότι η Ελλάδα θα βγει σταδιακά, με μαθηματική ακρίβεια, από την εποπτεία των δανειστών, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

"Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει την υποστήριξη των ευρωπαίων εταίρων της. Μπορεί να μην είναι οι συνοδηγοί στο αυτοκίνητο, αλλά θα είναι ασφαλείς στο πίσω κάθισμα. Θα υπάρχει και η πιστωτική γραμμή ασφαλείας στην περίπτωση που προκύψει κάτι αρνητικό από την οποία θα αντληθούν κεφάλαια", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδούβελης, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος διάρκειας 6 έως 12 μηνών.

Όπως τονίζει ο κ. Χαρδούβελης, στο πλαίσιο της χαλαρότερης παρουσίας των δανειστών στο οικονομικό γίγνεσθαι του ελληνικού Κράτους, θα υπάρξει και ένας σαφώς πιο ήπιος έλεγχος σε σχέση με τον σημερινό.

"Περιμένουμε πως οι έλεγχοι δεν θα είναι τόσο επίσημοι και δεν θα δημιουργήσουν το κομφούζιο που είδαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια".

Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Ελλάδα θα επιδιώξει να διατηρηθεί κάποιος ρόλος για το ΔΝΤ στη νέα φάση της ελληνικής οικονομίας, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι επιθυμία της Κυβέρνησης είναι το "πάνω χέρι" να περάσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση