Log in
A+ A A-

Μέρκελ - Ρέντσι για Τσίπρα και δημοψήφισμα

«Η προσωπική σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχει πληγεί ούτε κατ' ελάχιστο» δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην αντιπαράθεση με την Αθήνα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τις μεταρρυθμίσεις.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τοπν Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, η κα. Μέρκελ είπε ότι έχει μιλήσει αμέτρητες φορές με τον έλληνα πρωθυπουργό τις τελευταίες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα, σχολίασε ότι τα 18 κράτη - μέλη της Ευρωζώνης είναι υποχρεωμένα να λάβουν θέση καθώς η υπόθεση αφορά όλους τους εταίρους και επανέλαβε ότι οι θύρες για διαπραγματεύσεις θα μείνουν ανοιχτές.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι θεωρεί λανθασμένη κίνηση την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αλλά πρόσθεσε ότι θα σεβαστεί την γνώμη του Ελληνικού λαού, όποια κι αν είναι αυτή.

Σε ότι αφορά την προοπτική μιας επανέναρξης του διαλόγου, ο κ. Ρέτσι είπε ότι θα πρέπει να γίνει νέα διαπραγμάτευση μετά το δημοψήφισμα, αν γίνει τελικά το δημοψήφισμα, όπως χαρακτηριστικά σχολίασε και σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να ματαιωθεί η ψηφοφορία της Κυριακής είπε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο κινήσεων για μια τέτοια περίπτωση.