Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165
Log in
A+ A A-

Στη Nanobionic το βραβείο επιχειρηματικότητας

Σε μία λαμπερή βραδιά, που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου στο πλαίσιο της επίσημης τελετής απονομής των Βραβείων «Κούρος 2013» της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, ανακοίνωσε τον νικητή για το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2013».Ο ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation, απένειμε φέτος το έπαθλο των 50.000 ευρώ στους Γεώργιο & Ερμή Ψιψίκα της εταιρείας Nanobionic.

Η επιχείρηση, που έχει έδρα την Αθήνα, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα το 2011, δημιουργώντας εξειδικευμένα προϊόντα που προσφέρουν συνολική ευεξία, βελτίωση των επιδόσεων και ενίσχυση του τρόπου ζωής.

Η Nanobionic είναι η μοναδική εταιρεία που έχει αναπτύξει τα πιο αποδοτικά πρωτοποριακά υφάσματα υψηλής τεχνολογίας, τα οποία απορροφούν τη θερμική ενέργεια που εκπέμπει το ανθρώπινο σώμα και τη μετατρέπουν σε ενέργεια Άπω Υπέρυθρης Ακτινοβολίας (FIR).

Στην ουσία τα υφάσματα της Nanobionic ανακυκλώνουν την ενέργεια του σώματος συμβάλλοντας στην αύξηση της αντοχής μας, στη μείωση της κόπωσης και ακόλουθα στη συνολική ευεξία του οργανισμού μας. Η εταιρεία επιλέχθηκε από το Στέλιο Χατζηιωάννου τόσο για την καινοτόμα τεχνολογία της όσο και για τη δυναμική της παρουσία και εκτός ελληνικών συνόρων.

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά: «Για 6η συνεχή χρονιά επέλεξα να στηρίξω πολλά υποσχόμενους νέους Έλληνες επιχειρηματίες με όραμα, δημιουργικότητα και καινοτόμες ιδέες που, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική εποχή για την Ελλάδα, τολμούν και επιχειρούν στη χώρα τους, θέτοντας μακροπρόθεσμα σχέδια και στόχους.

Όταν υπάρχει τόλμη και πίστη υπάρχουν και λύσεις και στις περιπτώσεις ειδικά των φετινώνεπιχειρήσεων που βρέθηκαν στο τελικό στάδιο, είναι εντυπωσιακή η διάθεση των νέων επιχειρηματιών να εξάγουν τα προϊόντα τους και να ενισχύσουν την εξωστρέφεια. Η Nanobionic έχοντας μία ιδέα που βασίστηκε σε ένα βιώσιμο και υγιές επιχειρηματικό πλάνο, αφουγκράστηκε την αγορά, εξέλιξε δημιουργικά την επιχείρησή της βλέποντας την να αναπτύσσεται και να καρποφορεί ακόμα και σε ένα άγονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Το Βραβείο, το οποίο θεσμοθετήθηκε από το Stelios Philanthropic Foundation σε συνεργασία με τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, απονέμεται για 6η συνεχή χρονιά και έχει ως στόχο την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Το Βραβείο απευθύνεται σε νέες / νέους Έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών που διέκριναν την ευκαιρία, πήραν το ρίσκο και βρήκαν τον τρόπο να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους.

Το 2012 το Βραβείο απέσπασε η εταιρεία People for Business που έχει ως στόχο να διαμορφώσει τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στρατηγικής διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στις επιχειρήσεις και να προτείνει εναλλακτικές λύσεις απασχόλησης σε υποψηφίους, με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Λίγα Λόγια για το Stelios Philanthropic Foundation

Το Stelios Philanthropic Foundation αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό ίδρυμα που στοχεύει στη διοχέτευση πόρων, στην ενίσχυση και στην κινητοποίηση προγραμμάτων που προάγουν την εκπαίδευση, το περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, στον τομέα της εκπαίδευσης το Ίδρυμα παρέχει υποτροφίες σε νέους κυρίως από την Ελλάδα και την Κύπρο για τα πανεπιστήμια London School of Economics για πτυχίο και Cass City University of London για μεταπτυχιακό.

Στον τομέα του περιβάλλοντος, το Ίδρυμα αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Cyprus Marine Environment Protection Association, υποστηρίζει τη δράση της WWF και έχει δημιουργήσει το Stelios Environmental Centre in Pedoulas. Όσον αφορά στον τομέα της επιχειρηματικότητας, το Ίδρυμα έχει θεσμοθετήσει ετήσια Βραβεία Επιχειρηματικότητας στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Μονακό (χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται).