Log in
A+ A A-

Bild: Οι Έλληνες είναι πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς

Την άποψη ότι "οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν την κρίση μόνοι τους" εκφράζει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Bild", τονίζοντας ότι υπάρχουν πλούσιοι Έλληνες οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν πηγή εσόδων για το ελληνικό κράτος.

Στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της, η Bild - γνωστή για τις σκληρές θέσεις της για την ελληνική κρίση - κάνει αναφορά στην πρόσφατη πρόταση της Bundesbank, βάσει της οποίας θα πρέπει να επιβληθούν εισφορές περιουσίας στους εύπορους πολίτες των χωρών που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση.

Μάλιστα, η Build επικαλείται και σχετικούς αριθμούς, βάσει των οποίων ο μέσος όρος των τραπεζικών καταθέσεων των ελληνικών νοικοκυριών είναι... διπλάσιος από τον αντίστοιχο των γερμανικών, όπως προκύπτει από την ΕΚΤ.

"Στην πραγματικότητα οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από εμάς" και τονίζεται ότι, βάσει των προαναφερόμενων στοιχείων, η περιουσία ενός γερμανικού νοικοκυριού ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 51.400 ευρώ, οι Έλληνες διαθέτουν 101.900 ευρώ.

"Σε περίπτωση επαπειλούμενης κρατικής χρεοκοπίας, ένας άπαξ φόρος περιουσίας θα ήταν το μικρότερο κακό. Οι εύπορες ελίτ κατά κανόνα ασκούν πολιτική επιρροή και είναι συνυπεύθυνες για την κατάσταση μίας χώρας", δηλώνει ο εκπρόσωπος της Bundesbank, Μίκαλ Μπεστ.