Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165
Log in
A+ A A-

Η Libra μπαίνει στην COCO MAT

  • Written by 

Βασικός επενδυτής στο 50% της COCO-MAT είναι πλέον ο όμιλος Libra με τη δημιουργία ενός κοινοπρακτικού σχήματος με την ελληνική εταιρεία κατασκευής στρωμάτων, προϊόντων ύπνου και επίπλων.


Βασικός συνεργάτης του ομίλου Libra σε αυτή την επένδυση είναι ο ανεξάρτητος επενδυτικός όμιλος The Cycladic Group, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Δημήτρη Γουλανδρή και της οικογενείας του. Η εν λόγω συμμαχία μεταξύ ιδιωτικών οικογενειακών επιχειρήσεων έχει σχεδιαστεί, προκειμένου να διευκολύνει την παγκόσμια επέκταση της COCO-MAT μέσω πρόσβασης στο εκτεταμένο δίκτυο του Ομίλου Libra, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πρόκειται για την πρώτη επένδυση του ομίλου Libra στον κλάδο παραγωγής και λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα, καθώς ο όμιλος είχε μέχρι στιγμής επενδύσεί στους κλάδους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της φιλοξενίας. Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι των νέων επενδυτών θα ενταχθούν στο διοικητικό συμβούλιο της COCO-MAT.
«Η COCO-MAT είναι ένα αγαπημένο brand που θαυμάζουμε από καιρό και για το οποίο βλέπουμε σημαντικές προοπτικές διεθνούς ανάπτυξης. Η επιχείρηση διαθέτει εξαιρετικό ιστορικό προϊοντικής καινοτομίας ενώ το εμπορικό σήμα της χαίρει εμπιστοσύνης. Στον Όμιλο Libra μοιραζόμαστε της αξίες και το όραμα της COCO-MAT και αυτά ακριβώς είναι τα βασικά συστατικά μιας επιτυχημένης και μακροπρόθεσμης συνεργασίας», σχολίασε ο Εμμανουήλ Ανδρουλάκης του ομίλου Libra.
Ο Μιχάλης Ευμορφίδης, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της COCO-MAT, ανέφερε από την πλευρά του: «Καλωσορίζουμε τους νέους συνεργάτες ως στρατηγικούς επενδυτές στην εταιρεία μας, καθώς θα μας βοηθήσουν να οδηγήσουμε μια ήδη επιτυχημένη ελληνική εταιρεία στο επόμενο επίπεδο, ως έναν πραγματικά παγκόσμιο παίκτη. Η κοινή στρατηγική μας περιλαμβάνει την επέκταση σε νέες περιοχές και κανάλια πωλήσεων, καθώς και την εκμετάλλευση αγορών χονδρικής που είναι σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητες. Είμαστε βέβαιοι ότι η γνώση της αγοράς που διαθέτουν οι νέοι συνεργάτες μας, η παγκόσμια παρουσία και το εκτεταμένο δίκτυο επαφών τους στη βιομηχανία θα συμβάλλουν στην επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της COCO-MAT».