Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Η Fairfax "κοντά" στην απόκτηση της Eurobank

  • Written by 

Η ομάδα της Fairfax Financial Holdings, με έδρα το Τορόντο του Καναδά, έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, προβάδισμα για να αναδειχτεί βασικός επενδυτής της Eurobank.


Οι επίσημες ανακοινώσεις της τράπεζας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αναφορικά με τη συμμετοχή ξένων επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank αναμένονται το απόγευμα, μετά το κλείσιμο του Χ.Α.
Το εύρος τιμών διαμορφώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ 0,30 και 0,35 ευρώ. Η Fairfax έχει ήδη εξαγοράσει την Praktiker Hellas, ποσοστό της Eurobank Properties, ΕΥΠΡΟ-3,43% ενώ διατηρεί στρατηγική συμμαχία με τον όμιλο Μυτιληναίου.
Αποφασίζει για την ΑΜΚ και η ΕΤΕ
Εν τω μεταξύ, το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας συνεδριάζει το μεσημέρι και αναμένεται να εγκρίνει αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου έως το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ.
Η γενική συνέλευση αναμένεται να συγκληθεί στις 10 Μαΐου, ενώ το ενημερωτικό σημείωμα θα πρέπει να εγκριθεί πριν από τις 15 Μαΐου, ώστε να μην χρειάζεται να συμπεριλάβει τα αποτελέσματα α' τριμήνου.