Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 309
Log in
A+ A A-

Οι Αμερικανοί πάνε ξανά... Disney

Μεγάλη επισκεψιμότητα παρουσιάζουν τα πάρκα της Disney στις Ηνωμένες Πολιτείες.  Σε αντίθεση με την Disneyland στο Παρίσι, η Disneyworld σε Φλόριδα και Λας Βέγκας καταγράφει ανοδική πορεία, με 8% περισσότερους επισκέπτες σε σχέση με πέρυσι.

Για την Ευρώπη, η εποχή που διανύουμε φαίνεται πως δεν είναι εποχή για Disney, αφού οι ιθύνοντες της Disneyland προβληματίζονται για την μειωμένη προσέλευση των επισκεπτών.  Για την Αμερική όμως, μάλλον ισχύουν διαφορετικά δεδομένα.  Αυτό καταδεικνύουν τουλάχιστον τα οικονομικά στοιχεία που έδωσαν οι αρμόδιες εταιρείες για τα πάρκα της Disneyworld σε Λας Βέγκας και Φλόριδα, όπου καταγράφεται αύξηση κατά 8% της επισκεψιμότητας σε σχέση με πέρυσι. 

Οι παραπάνω αριθμοί αφορούν στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, και εκφράζεται η αισιοδοξία ότι οι αντίστοιχοι του τρίτου θα είναι ακόμη πιο ανεβασμένοι, με δεδομένη την προσέλευση της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με το CNN Money, τα στοιχεία αυτά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ενδείξεις ανάκαμψης της μεσαίας τάξης - άρα και της Αμερικανικής οικονομίας - αν και δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσον αφορούν στην πλειοψηφία τους Αμερικανούς ή ξένους τουρίστες.

Πάντως, οι τιμές για είσοδο στο πάρκο της Disneyworld είναι ανεβασμένες, με το κόστος ημερησίου εισιτηρίου για άτομο άνω των δέκα ετών στην Φλόριδα να αγγίζει, πλέον, τα 96 δολάρια.