Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Εξαρθρώθηκε σπείρα λαθρεμπόρων καυσίμων

Η αστυνομία ανακοίνωσε την εξάρθρωση Ελληνοαλβανικού κυκλώματος λαθρεμπορία. Ενας 59χρονος Αλβανός οδηγός βυτιοφόρου κι ένας 42χρονος Έλληνας ιδιοκτήτης μάντρας συνελήφθησαν ως μέλη, στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ως συνεργοί τους φέρονται μία ιδιοκτήτρια κι ένας διαχειριστής εταιρείας εμπορίας καυσίμων, με έδρα την Αλβανία.

Το κύκλωμα πουλούσε παράνομα στη Ελλαδα καύσιμα που προορίζονταν για την Αλβανία, αλλά δεν έχει ανακοινωθείη ποσότητα που διοχετεύτηκε στην εσωτερική αγορά, όπως επίσης και το πού κατέληγαν τα λαθραία καύσιμα.

Η υπόθεση μπήκε στο μάτι της ΕΛΑΣ στο τέλος του περασμένου μήνα, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου σε εγκαταστάσεις εταιρείας εντοπίστηκε ο 59χρονος, την ώρα που φόρτωνε το βυτιοφόρο που οδηγούσε με 36,5 τόνους καύσιμο.

Στη συνέχεια μετέβη σε μάντρα που τού παραχώρησε -έναντι αμοιβής- ο 42χρονος, όπου άλλαξε το βυτίο με δεύτερο που βρισκόταν στο σημείο και διέθετε ειδικά διαμορφωμένα τμήματα, με ποσότητες καυσίμου και νερό.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κύκλωμα κατηγορείται ότι εξήγαγε τελικά μικρότερης ποσότητας αδασμολόγητου υγρού καυσίμου προς την Αλβανία και πουλούσε παράνομα στην εσωτερική αγορά την αδασμολόγητη βενζίνη που παρέμενε στο αρχικό βυτίο.

Ο 59χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, ενώ ήταν καθ' οδόν, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Συνολικά κατασχέθηκαν δύο τράκτορες και τρία βυτία, τα δύο με το περιεχόμενό τους και το τρίτο κενό, ενώ διαπιστώθηκε ότι τα οχήματα ήταν παραποιημένα στην κατασκευή και στον αριθμό πλαισίου τους. Μεταφέρθηκαν στην αρμόδια τελωνειακή αρχή, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες φόροι και οι διαφυγόντες δασμοί.

Η σχηματισθείσα δικογραφία απεστάλη στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.