Log in
A+ A A-

Αννέτ: "Με ενδιαφέρει η Eurovision"

Την επιθυμία της να συμμετάσχει ξανά στην Eurovision, αυτήν την φορά εκπροσωπώντας την Ελλάδα, εφόσον κάποια στιγμή της δινόταν η ευκαιρία, εξέφρασε η Ελληνοαμερικανίδα τραγουδίστρια, Αννέτ Αρτάνι, η οποία προς το παρόν είναι... απορροφημένη με την διάσωση ζώων στη Νέα Υόρκη.

To New Greek TV εντόπισε την Αννέτ στο σπίτι της στο Κουήνς, με αφορμή την άτυπη διάκριση που κέρδισε από το Νεοϋορκέζικο κανάλι της Time Warner Cable, NY1, που την ανέδειξε "πρόσωπο της εβδομάδας", λόγω της δραστηριότητάς της με τα ζώα.  Μάλιστα, στο ρεπορτάζ του υψηλής τηλεθέασης τηλεοπτικού σταθμού έγινε εκτενής αναφορά για την προσπάθεια της Αννέτ να σώσει μια γάτα που είχε εγκλωβιστεί σε δέντρο.

"Με τιμάει το ενδιαφέρον του NY1 για αυτό το κομμάτι της δραστηριότητάς μου.  Δεν είναι θέμα προσωπικής προβολής, αλλά περισσότερο ζήτημα ευαισθητοποίησης του κοινού μέσω της εικόνας.  Πρέπει να περάσει το μήνυμα στον καθένα μας ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα ζώα με την ίδια ευαισθησία που θα αντιμετωπίζαμε έναν άνθρωπο", ανέφερε η Αννέτ, η οποία έχει εμβολιάσει και στην συνέχεια βρει σπίτι για πολλές γάτες και σκύλους που κινδύνευαν.

Πάντως, η συζήτηση έφτασε μέχρι την... Eurovision, λόγω των προετοιμασιών για τον ελληνικό τελικό.  Η Αννέτ θυμήθηκε την δική της παρουσία με την Κύπρο, το 2006, στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, εκφάζοντας την πεποίθηση ότι το κομμάτι της είχε τις προδιαγραφές να διακριθεί περισσότερο (σ.σ. αποκλείστηκε στον ημιτελικό).

"Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία. Είχαμε την ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε την Κύπρο σε μια ξεχωριστή διοργάνωση για εμάς τους Έλληνες, καθώς γινόταν στο «σπίτι μας», στην Αθήνα, στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ήθελα πολύ να περάσουμε στον τελικό και να κάνουμε υπερήφανο τον ελληνισμό της Κύπρου.  Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε", δήλωσε η άλλοτε παίκτρια του Fame Story, για να εκφράσει την πεποίθησή της ότι το Why Angels Cry άξιζε κάτι καλύτερο.

"Μέχρι και σήμερα, μπαίνω στο youtube και διαβάζω σχόλια ανθρώπων από όλη την Ευρώπη. Με συγκινεί το γεγονός ότι πολλοί εκφράζουν την διαφωνία τους και πιστεύουν ότι το κομμάτι μας έπρεπε να περάσει στον τελικό. Το ίδιο πιστεύω και εγώ, ότι αξίζαμε καλύτερη τύχη. Όμως, ας μην πάμε σε «θεωρίες συνωμοσίας» και αιώνιες διαμαρτυρίες. Δεν μας επέλεξαν, δεν περάσαμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα." 

Πάντως, δεν κρύβει ότι πέρασε από το μυαλό της να επιδιώξει την συμμετοχή της στον ελληνικό τελικό, διεκδικώντας την πιθανότητα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό, είτε φέτος, είτε σε κάποια μελλοντική διοργάνωση.

"Το έχω σκεφτεί πολλές φορές να προσπαθήσω ξανά για την Γιουροβίζιον. Θεωρώ ότι έχω την δυνατότητα να παρουσιάσω ένα κομμάτι που θα πάει καλύτερα και θα αναδειχθεί στον διαγωνισμό. Θα ήθελα πολύ να εκπροσωπήσω την Ελλάδα. Το κακό είναι ότι λείπω αρκετά χρόνια, δεν γνωρίζω τις διαδικασίες, ποιος προτείνει, ποιος επιλέγει και με ποια κριτήρια. Εάν προλαβαίνω, θα ήταν χαρά μου να προσπαθήσω ακόμη και φέτος."