Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Κίνδυνος ματαίωσης μεγάλων συναυλιών λόγω...Κριμαίας

  • Written by 

Η κρίση της Κριμαίας έχει επιπτώσεις και στην σόουμπιζ, καθώς λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, τίθενται εν εμφιβόλω και οι επικείμενες συναυλίες της Μάιλι Σάιρους και του Τζάστιν Τιμπερλέικ που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην Φινλανδία.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ και ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας έχουν ήδη δημιουργήσει πονοκεφάλους καθώς οι δύο σουπερσταρ πρόκειται να εμφανιστούν τον Μάιο και τον Ιούνιο στο Ελσίνκι στο κλαμπ Venue το οποίο ανήκει σε τρεις Ρώσους επιχειρηματίες. Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες μπήκαν στη μαύρη λίστα που εξέδωσε η αμερικανική κυβέρνηση, ως απάντηση στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα. Η διοργανώτρια εταιρεία Live Nation Entertainment, η μεγαλύτερη στον κόσμο βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο πιέσεων από πολλές πλευρές καθώς ορισμένοι δικηγόροι σε ΗΠΑ και Βρετανία δηλώνουν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει συνδιαλλαγή με τους Ρώσους επιχειρηματίες στο Ελσίνκι, εκτός αν πάρει πρώτα το πράσινο φως από το αμερικανικό υπουργείο οικονομικών. Το Venue είναι ιδιοκτησία της εταιρείας Arena Events OY, η οποία ανήκει κατά το ήμισυ στον Γκενάντι Τιμτσένκο, συνιδρυτή της πετρελαϊκής εταιρίας Gunvor και έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας. Eίναι ένας από τους 27 Ρώσους επιχειρηματίες και αξιωματούχους που μπήκαν στη μαύρη λίστα λόγω των στενών τους σχέσεων με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμιρ Πούτιν. Το υπόλοιπο 50% της εταιρίας ανήκει στους αδερφούς Αρκάντι και Μπόρις Ρότενμπεργκ, φίλους του Πούτιν και συμπαίκτες του στο τζούντο επίσης "κομμένους" από ΗΠΑ και ΕΕ.
Εκπρόσωποι της Live Nation Entertainment δήλωσαν στους Financial Times: «Η εταιρεία μας επανεξετάζει την ατζέντα της και θα κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να μην παραβιαστούν οι κυρώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ εναντίον των συγκεκριμένων ρώσων επιχειρηματιών».