Log in
A+ A A-

Eurovision: Η Ελλάδα στον τελικό

Συνεπής στο ραντεβού με τον τελικό της Eurovision φάνηκε για μια ακόμη φορά η Ελλάδα, αφού οι Freaky Fortune και το Riskykidd κέρδισαν τις εντυπώσεις με το τραγούδι "Rise up" και προκρίθηκαν στην τελική διοργάνωση του Σαββάτου.

Η ελληνική συμμετοχή εντυπωσίασε σε μεγάλο βαθμό και με την σκηνική της παρουσία, αφού οι Νικόλας Ραπτάκης - Θεόφιλος Πουζμπούρης (Freaky Fortune) και ο Shane (Risky Kidd) τραγούδησαν στο φινάλε κυριολεκτικά... αιωρούμενοι, χάρη στις οδηγίες του χρυσού βαλκανιονίκη της ελληνικής εθνικής ομάδας του τραμπολίνο, Αρτούρ Γιερεμιάν.

Εκτός από την Ελλάδα, στον από τον δεύτερο ημιτελικό προκρίθηκαν ακόμη οι Ελβετία, Νορβηγία, Αυστρία, Πολωνία, Μάλτα, Φινλανδία, Ρουμανία, Σλοβενία, Λευκορωσία. Εκτός τελικού έμειναν η Γεωργία, η ΠΓΔΜ, το Ισραήλ, η Ιρλανδία και η Λιθουανία, όπου θα συναντήσουν Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Ρωσία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Σαν Μαρίνο, Ουκρανία, Σουηδία, Ολλανδία και Ισλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και την διοργανώτρια Δανία.

Σε κάθε περίπτωση, τα καλύτερα σχόλια έχει αποσπάσει η τηλεοπτική και καλλιτεχνική παραγωγή των διοργανωτών, που θεωρείται από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.