Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165
Log in
A+ A A-

Μις Άινταχο: Η πανέμορφη διαβητική που συγκίνησε την Κοινή Γνώμη

Σε πρότυπο για χιλιάδες πάσχοντες από Διαβήτη Τύπου 1 εξελίσσεται η Μις Άινταχο, Sierra Sandison, η οποία, στο πλαίσιο φωτογράφισής της για τα Καλλιστεία της Miss USA άφησε να φανεί η αντλία ινσουλίνης που χρησιμοποιεί για τις ανάγκες του προβλήματός της.

Η πανέμορφη νεαρή γυναίκα, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά με την συσκευή στο πλαίσιο της διαδικασίας φωτογραφήσεων με μαγιώ, αποκάλυψε ότι αρχικά δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημά της, θεωρώντας ότι η παρουσία της με την αντλία θα ήταν αντιαισθητική. Παρόλα αυτά, άλλαξε τελείως στάση όταν πληροφορήθηκε ότι, το 1999, η μετέπειτα νικήτρια του διαγωνισμού είχε φωτογραφηθεί κανονικά με την αντλία, χωρίς η εικόνα αυτή να επηρεάζει την εντυπωσιακή εξωτερική της εμφάνιση.

Έτσι, η Sandison προχώρησε στην ανάρτηση σχετικών φωτογραφιών στο Facebook, με αποτέλεσμα να κερδίσει χιλιάδες θετικά σχόλια, λαμβάνοντας παράλληλα μηνύματα λατρείας τόσο από πάσχοντες όσο και γονείς ανήλικων ασθενών, οι οποίοι την ευχαριστούσαν που έδωσε κουράγιο και ένα νέο πρότυπο συμπεριφοράς στα παιδιά τους.

Οι αντλίες ινσουλίνης θεωρούνται μια σημαντική εξέλιξη της επιστήμης για τον Διαβήτη Τύπου 1, καθώς ο ασθενής αποφεύγει μια σειρά συνεχών ενέσεων που θα δυσκόλευαν την καθημερινότητά του.