Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 121
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Λιάπης ο παραβάτης

  • Written by 

Του Γεράσιμου Σεριάτου

Ο κ. Λιάπης, πρώην υπουργός μεταφορών επί κυβέρνησης ΝΔ, και εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, προέβη σε παράβαση σήμανσης STOP υποχρεώνοντας μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ να τον σταματήσουν. Στον έλεγχο των αστυνομικών εδιαπιστώθη ότι το όχημα του κ. Λιάπη έφερε πλαστές πινακίδες ενώ ο πρώην υπουργός δεν είχε μαζί του το δίπλωμα οδήγησης αλλά ούτε ταυτότητα ενώ το όχημα ήταν ανασφάλιστο. 

Αυτά απο τον πρώην υπούργο μεταφορών που επί θητείας του το ύψος των προστίμων έφτασαν στον επίπεδο μισθού. Ο κ. Λιάπης συνελήφθη χωρίς καμία αντίσταση εν αντιθέσει με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κίμωνα Κουλούρη ο οποίος σε αντίστοιχη περίπτωση πριν μερικά χρόνια προκάλεσε τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Ο κ. Λιάπης αιτιολόγησε τον περιστατικό λέγοντας οτι είχε σκοπό να κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο του μάρκας Volkswagen Tuareg μόνο μία μέρα για να γεμίσει η μπαταρία του. Προφανώς αγνοούσε οτι υπάρχει ειδική ρύθμιση για όποιον θέλει να κυκλοφορήσει αμάξι χώρις πινακίδες κατά την οποία με τίμημα δυο ευρώ του δίνεται η άδεια για μια μέρα, ή για δυο μέρες με το διπλάσιο ποσό.

Ο κ. Λιάπης θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο μερικών χιλιάδων ευρώ. Το πιο πιθανόν είναι οτι ο πρώην υπουργός δεν θα "φτωχύνει", οπότε δεν τον ενδιάφερε να παρανομήσει. Μήπως λοιπόν τα πρόστιμα θα πρέπει να Ελβετοποιηθούν και να πληρώνει ο παραβάτης ανάλογα με το εισόδημά του;