Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 121
Log in
A+ A A-

Η Νέα Δημοκρατία συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ

  • Written by 

Του Γεράσιμου Σεριάτου

"Η Νέα Δημοκρατία έιναι συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ." Τάδε έφη ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρινμερικές εβδομάδες σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είπε παρά το αυτονόητο. Η Νέα Δημοκρατία, η οποία προεκλογικά εναντιώνετο στο μνημονιο αλλά και στην περίπτωση συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, ενστερνήστηκε την άποψη του ΠΑΣΟΚ και προσχώρησε στον μνημονιακο-ΠΑΣΟΚικό στρατόπεδο και συγκυβερνεί με το ΠΑΣΟΚ.

Για όποιον όμως παρατηρεί την πολιτική σκηνή κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ήταν παράξενο αλλά και το πιό πιθανό διότι το ΠΑΣΟΚ έχει εισχωρήσει μέσα στο μεδούλι της πολιτικής στην Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι θέμα ποσοστών αλλά θέμα προσώπων και μηχανισμών. Δεν είναι μονο το κόμμα του κ. Σαμαρά -που διόρισε υπουργό τον γνωστό γνώριμο του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Στουρνάρα-που έχει αλωθεί απο το ΠΑΣΟΚιο ωλετήτα αλλά και άλλα κομματα. Μήπως ο ΛΑΟΣ δεν ΠΑΣΟΚοποιήθηκε την στιγμή που ο πιό φανατικός μνημονιακός πολιτικός και ένθερμος υποστηρικτής του κ. Στουρνάρα είναι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης πρώην βουλευτής του ΛΑΟΥ;

Νεοδημοκρατοποίηση λοιπόν συμαίνει ΠΑΣΟΚΟΠΟΙΣΗ. Παρομοίως, το ΠΑΣΟΚ έχει απλώσει τα πλοκάμια του και στα αριστερά του. Υπάρχει αμφιβολία οτι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δέν προέρχονται απο το ΠΑΣΟΚ; Υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από ένα αντιμνημονιακό σχήμα έιναι πλέον ένα μή μνημονιακό κόμμα καθ'οδόν προς ΠΑΣΟΚποίηση και προς μνημονιο με αλλο όνομα; Ο κ. Τατσόπουλος, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εναντιώθηκε στην συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων και αντιπρότεινε μία προσεγγιση με το ΠΑΣΟΚ (με όρους ΣΥΡΙΖΑ όπως έιπε). Ο εκ του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δραγασάκης μάς λέει ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν είχε άδικο όταν έλεγε οτι 'λεφτά υπάρχουν." Ο βουλευτης Στρατάκης δήλωσε οτι το χρεος ειναι επαχθές μονο κατά 5%. Οι δηλωσεις αυτές προϊδεάζουν για το που πάει το πράμα στην σχέση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-μνημονίου.

Συμπέρασμα, το ΠΑΣΟΚ συνιστοποιεί αβέρτα, μπορεί αύριο να μην υπάρχει αλλα τα περισσότερα κόμματα θα φέρουν τα γονίδιά του τα οποία ίσως είναι 58 και με τον Τατσόπουλο μέσα 59 (ή κατά Τράγκα 69).