Log in
A+ A A-

Απάτη με Μπρατζελίνα, Ντεπ και Μπάφετ - Δεν αγόρασαν ελληνικά νησιά

Τον γύρο του κόσμου έκανε την περασμένη εβδομάδα η είδηση ότι ο Τζόνι Ντεπ, η Αντζελινα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ αλλά και ο μεγιστάνας Γουόρεν Μπάφετ αγόρασαν ελληνικά νησιά.Ωστόσο, όλο αυτό ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό αφού όπως φαίνεται, καμία από τις τρεις αυτές ειδήσεις δεν ισχύει. Επρόκειτο για μια φάρσα που η μεσιτική εταιρεία ονόμασε «κοινωνικό πείραμα»! Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η ίδια η εταιρεία.

Το σίγουρο είναι ότι το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο Γουόρεν Μπάφετ διέψευσε την αγορά του Αγίου Θωμά στον Αργοσαρωνικό.

Παραδέχτηκαν την απάτη

Με νέο τους δημοσίευμα οι ιδιοκτήτες της εταιρείας Proto Organization Ltd η οποία είχε κάνει τις υποτιθέμενες αγοραπωλησίες, ανακοίνωσαν ότι έκαναν απλά ένα κοινωνικό πείραμα διαδίδοντας τις ψευδείς ειδήσεις για την αγορά ελληνικών νησιών από τους σταρ του Χόλιγουντ και τον μεγιστάνα.

Μέσα από αυτό το κοινωνικό πείραμα θέλησαν να διαπιστώσουν τις αντιδράσεις διαφόρων επενδυτών, ενώ παράλληλα θέλησαν να δείξουν πόσο εύκολο είναι να χειραγωγήσουν τα πολιτικά και οικονομικά μέσα.

Μάλιστα, λίγο έλειψε να μας ζητήσουν να τους ευχαριστήσουμε για αυτή την ψευτιά, αφού όπως ισχυρίζονται μέσα από αυτές τις ειδήσεις η Ελλάδα έγινε το κέντρο του επιχειρηματικού κόσμου και πολλοί επενδυτές έμαθαν πως μπορούν να επενδύσουν στη χώρα μας.

Το χρονικό της απάτης

Ολα ξεκίνησαν όταν πριν από λίγες μέρες μέρες ανακοινώθηκε ότι ο Τζόνι Ντεπ αγόρασε ελληνικό νησί Στρογγυλή έναντι 4,2 εκατομμυρίων ευρω. Την είδηση μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο ίδιο δημοσίευμα η εταιρεία επιβεβαίωνε ότι η Αντζελίνα και ο Μπραντ αγόρασαν το ελληνικό νησί για το οποίο ήταν γνωστό ότι είχαν δείξει ενδιαφέρον.

Το ψέμα τρίτωσε το περασμένο Σάββατο, όταν η εταιρεία ενημέρωσε με δελτίο Τύπου ότι ο μεγιστάνας Γουόρεν Μπάφετ αγόρασε το νησάκι Αγιος Θωμάς έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Αλεσάντρο Πρότο διαρρέει ψεύτικες ειδήσεις.

thetoc.gr