Log in
A+ A A-

Σε έξι δόσεις ο ΕΝΦΙΑ

«Κλείδωσαν» οι έξι δόσεις για την αποπληρωμή του ενιαίου φόρου ακινήτων, ως το τέλος Φεβρουαρίου. Ύστερα από τη σύσκεψη στο Μαξίμου ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ανακοινώθηκε ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ κατατίθενται αύριο στη Βουλή και ψηφίζονται τις επόμενες ημέρες.

Μεταξύ άλλων, απλουστεύονται οι διαδικασίες για όσους δικαιούνται εκπτώσεις και απαλλαγή, με κατάργηση της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, ενώ στις περιπτώσεις αναπηρίας 80% οι πάσχοντες δεν θα χρειάζονται νέα πιστοποιητικά, αλλά θα αρκεί να αποστέλλουν ηλεκτρονικά τα ήδη υπάρχοντα στις φορολογικές αρχές.

Ακόμη, απαλλάσσονται για ένα χρόνο από την υποχρέωση καταβολής του ενιαίου φόρου ακινήτων όλοι οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς.

Αύριο, ο πρωθυπουργός θα έχει νέα σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους υπουργούς που θα συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι.

Διορθωτικές κινήσεις, εν τω μεταξύ, στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων για τα άτομα με αναπηρία ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία τους από το υπουργείο Οικονομικών. Όπως επισημαίνει, οι προτάσεις της δεν εισακούστηκαν με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους να βρίσκονται σε οικονομική απόγνωση.

Το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς συναντάται με τον νέο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ. 

Να κρατηθεί χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών για τη συνάντηση του Παρισίου και να αποδραματοποιηθούν οι συναντήσεις με τους δανειστές, ζήτησε μιλώντας στον Α984 και τη Νόνη Καραγιάννη το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και μεταξύ εκείνων που θα μεταβούν στο Παρίσι, Κυριάκος Πιερρακάκης.