Log in
A+ A A-

Ταλαιπωρία για ΕΝΦΙΑ, φόρους

Σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ σπεύδουν από νωρίς το πρωί φορολογούμενοι, για να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και την επόμενη δόση του φόρου εισοδήματος, με τις προθεσμίες να εκπνέουν σήμερα.

Πολλοί είναι αυτοί, πάντως, που δίνουν μέρος των οφειλόμενων, για να φαίνονται φορολογικά ενήμεροι, κάτι που θα έχει επιπτώσεις στα κρατικά έσοδα, ενώ συνταξιούχοι δηλώνουν ότι έχουν δανειστεί για να καταβάλουν τους φόρους, καθώς οι συντάξεις τους καταβάλλονται αύριο.

Οι πολίτες μπορούν να πληρώσουν ως τις 8.30 το βράδυ στα 59 καταστήματα των ΕΛΤΑ, σε όλη την Ελλάδα, που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, ενώ και η Εθνική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει 70 υποκαταστήματά της ανοιχτά έως τις 6 το απόγευμα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις.

Θα παραμείνουν οι υπάλληλοι στις θέσεις τους μέχρι να εξυπηρετηθεί και ο τελευταίος πελάτης που θα προσέλθει εγκαίρως,  δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας στα ΕΛΤΑ, Ελένη Κοντού.

Εν τω μεταξύ, ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, όταν κατά την αναμονή του σε υποκατάστημα τράπεζας αισθάνθηκε δυσφορία και αφού μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, εξέπνευσε.

Ο άτυχος άντρας, ηλικίας περίπου 70 ετών, περίμενε, όπως χιλιάδες άλλοι φορολογούμενοι σήμερα ανά την Ελλάδα, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Γρ. Λαμπράκη, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσει συναλλαγή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Εκεί, όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, ο ηλικιωμένος δεν άντεξε και κατέληξε.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.