Έπίθεση σε ελληνικό καράβι
- Written by E.Tsiliopoulos
Δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων με σημαία Λιβερίας, δέχθηκε επίθεση σε λιμάνι της Λιβύης από πολεμικό αεροσκάφος αγνώστων στοιχείων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 29χρονος Έλληνας και ένας αλλοδαπός, μέλη του πληρώματος.
Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης δύο ακόμα μέλη του πληρώματος αλλοδαποί. Για το τραγικό περιστατικό το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο της εταιρείας που διαχειρίζεται το πλοίο.
Το δεξαμενόπλοιο ARAEVO που μετέφερε 12.600 τόνους πετρέλαιο, βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι DERNA Λιβύης, με συνολικά είκοσι έξι 26 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων τρεις Έλληνες και είκοσι τρεις αλλοδαποί (21 Φιλιππινέζοι, 02 Ρουμάνοι).
Για περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών για τις, κατά λόγο αρμοδιότητας, δικές του ενέργειες.
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greece moves to become Southeast Europe’s first carbon storage hub
- Giannis Antetokounmpo says Heat provide best route to another NBA title
- Mitsotakis says under-15s should be banned from major social media platforms, warns of AI's "extreme" risks
- Marco Rubio made a reference to the murder of Vagia Nestora - "She was executed because her daughter dared to run for public office"
- Greek banks have liquidity ready to fuel economic growth