Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Συνάντηση Σαμαρά Βενιζέλου. Αναμένοντας την τρόικα

  • Written by 

Οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις αλλά και η προετοιμασία για την επιστροφή της τρόικας ήταν τα θέματα της συνάντησης των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού που αναμένεται τον Οκτώβριο ενώ συζητήθηκε σειρά μέτρων και φοροελαφρύνσεων που έχει εξαγγείλει ήδη ο Αντώνης Σαμαράς. Μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος με δηλώσεις του άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας ότι «δυστυχώς υπάρχει ένας εθνικός διχασμός, γιατί οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και πρωτίστως της αξιωματικής, έχουν επιλέξει έναν πάρα πολύ εύκολο ρόλο που θυμίζει τις χειρότερες εκδοχές της Μεταπολίτευσης, τον ρόλο της δημαγωγίας, παροχολογίας. Εμείς επωμιζόμαστε το βάρος των δύσκολων διαπραγματεύσεων, ενώ το σωστό, το ηθικό, το δίκαιο είναι να υπάρξει εθνική ενότητα και εθνική συστράτευση, ώστε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια αυτή».

Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η οποία φαίνεται να ζητά αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο ανταγωνιστικό κανονικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη και της ανάπτυξης, από ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που δίνει θέσεις εργασίας και ευκαιρίες. «Αυτές είναι αλλαγές διαρθρωτικές, που τις θέλουν οι πάντες «και πάνω σε αυτές μπορούμε να οικοδομήσουμε το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η προγραμματική συμφωνία περιλαμβάνει και αυτό το ζήτημα. «Δεν θέλω να αντιμετωπίζουμε τα θέματα αυτά συγκυριακά, ούτε να στέλνουμε λάθος μηνύματα, χρειάζονται θεσμικές λύσεις». Αυτές, τόνισε, ξεκινούν από αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα, συναίνεση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος «είναι σύμβολο εθνικής ενότητας, ρυθμιστής του πολιτεύματος, πρέπει δε να είναι ο άνθρωπος που μιλάει με μια γλώσσα, που ενώνει το έθνος και δίνει προοπτική και να είναι ένας αξιοπρεπής διεθνής εκπρόσωπος της χώρας».