Log in
A+ A A-

Τριήμερη «μάχη» στη Βουλή

Η οικονομία και οι λύσεις για έξοδο από την κρίση, το πεδίο αντιπαράθεσης στην τριήμερη συζήτηση που αρχίζει το απόγευμα στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Τα συγκυβερνώντα κόμματα αναμένεται να εστιάσουν στην ανάγκη σταθερότητας και την προοπτική εξόδου από το μνημόνιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει, παράλληλα με την κριτική που θα ασκήσει, να αναπτύξει στο κοινοβούλιο το δικό του πρόγραμμα. 

«Παρών» θα ψηφίσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, όπως τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 984. Όπως είπε είναι μια θέση ελαφρώς υπέρ της κυβέρνησης προκειμένου να αλλάξει πολιτικές.Όπως είπε είναι μια θέση ελαφρώς υπέρ της κυβέρνησης προκειμένου να αλλάξει πολιτικές.

Εν τω μεταξύ μιλώντας στην ίδια εκπομπή η πρώην υπουργός της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, εκτίμησε ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο να μη συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας ενώ παραδέχθηκε ότι το κόμμα της στις επόμενες εκλογές θα μπει σε περιπέτειες.

Την ίδια ώρα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα παρατείνονται, σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος για τα κόκκινα δάνεια και τις οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συμφωνίας για τη ρύθμιση οφειλών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία έως την Παρασκευή, ωστόσο για τα κόκκινα δάνεια η λύση θα αναζητηθεί με την επιστροφή της τρόικας στο τέλος του μήνα.