Log in
A+ A A-

Θετική στροφή στο Brussels Group;

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο Brussels Grup με το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, να επιδιώκει στο πλαίσιο των πολιτικών διαβουλεύσεων του πρωθυπουργού με τους ξένους ηγέτες  και νέα τηλεδιάσκεψη του κ. Τσίπρα, πριν απο την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με τους Άγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, οι οποίοι συναντώνται την προσεχή Δευτέρα στο Βερολίνο.

Συμφωνία τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες αναμένει στο θέμα των διαπραγματεύσεων ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέδριο, στην Ιαπωνία. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πηγή των Βρυξελλών μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων, σημειώθηκε στο Brussels Group, ξαφνική, θετική αλλαγή στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας. Απομένουν ελάχιστα στοιχεία στα οποία πρέπει να βρεθεί ουσιαστική λύση, ώστε να υπάρξει συμφωνία", ανέφερε η ίδια πηγή. Ανοιχτά παραμένουν ορισμένα δημοσιονομικά θέματα.

Εξ άλλου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Ισπανική εφημερίδα El Mundo, παρέμβαση ώστε να υπάρξει πρόοδος και να κλείσει η συμφωνία, έκανε σήμερα η καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ.

«Έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας και κάνουμε το παν για να ανταποκριθούμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ υπογράμμισε πως με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη «έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις, αλλά κοινές ευθύνες».

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού ζήτησε από "όλα τα εμπλεκόμενα μέρη" στις συνομιλίες με την Ελλάδα να "μετακινηθούν" από τις θέσεις τους για να αποφευχθεί μια "κρίση". "Πρέπει να υπάρξει ευελιξία εκ μέρους των θεσμών", όμως ταυτόχρονα "πολύ δύσκολες αποφάσεις" πρέπει να ληφθούν από την Αθήνα, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, πρόσθεσε, απευθύνοντας έκκληση να "επιλυθεί" το πρόβλημα "προς το συμφέρον όλων και της παγκόσμιας οικονομίας".  

Δεν υπάρχει σενάριο για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν. «Δεν υπάρχει σενάριο για Grexit» τόνισε σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών του G7 στη Δρέσδη της Γερμανίας.