Log in
A+ A A-

Κορωνάκης: Η συμφωνία θα περάσει από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Βέβαιος ότι η όποια συμφωνία υπογράψει ο πρωθυπουργός θα περνάει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα, δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι ο πρωθυπουργός τη συμφωνία που υπογράψει θα είναι μία συμφωνία εντός των ορίων του κόμματος, που θα περνάει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα. Αυτή η συμφωνία δεν θα είναι μνημόνιο» ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή ανακοίνωση του ΔΝΤ, ότι η ομάδα του αποχώρησε από τις Βρυξέλλες, κάνοντας λόγο για «σημαντικές διαφορές» στη διαπραγμάτευση με την ελληνική πλευρά, ο κ. Κορωνάκης υποστήριξε: «Αυτό που πραγματικά συμβαίνει δεν είναι ότι αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις. Το ΔΝΤ είπε ότι "παραμένω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων". Αυτό που είπε, όμως, είναι ότι οι τεχνικές διαπραγματεύσεις, αυτή την περίοδο, έχουν σταματήσει γιατί εξελίσσεται η πολιτική διαπραγμάτευση και "όταν χρειαστεί θα επανέλθω"».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ έβαλε θέματα, τα οποία από την αρχή αποτελούν κόκκινες γραμμές για την κυβέρνηση, όπως το ασφαλιστικό. Επίσης, σημείωσε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα πολυγλωσσίας στην πλευρά των δανειστών, υπάρχουν και δικές τους αντιθέσεις».

«Το ΔΝΤ, μετά από πέντε χρόνια θυμήθηκε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Πρέπει κάποιος να απαντήσει γιατί μπήκε το ΔΝΤ στην Ευρώπη σε ένα χρέος το οποίο δεν είναι βιώσιμο» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «το πραγματικό όριο που έχει μπει είναι η 30ή Ιουνίου».