Log in
A+ A A-

Απρόσμενη συνάντηση

Απρόσμενη συνάντηση Τσίπρα-Μεϊμαράκη στο αεροδρόμιο του  Ηρακλείου το πρωί. Ο κ. Μεϊμαράκης που έφτασε στην Κρήτη ενημερώθηκε για την παρουσία του κ. Τσίπρα στην αίθουσα αναχωρήσεων καθώς ολοκλήρωνε την περιοδεία του και οι δύο άνδρες είχαν ολιγόλεπτη κατ' ιδίαν συνομιλία.

«Η Κρητική φιλοξενία φημίζεται. Έτσι αφού ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στην Κρήτη, πήγαμε και του ευχηθήκαμε καλό ταξίδι» είπε ο κ. Μεϊμαράκης  Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισκέπτεται τον Άγιο Νικόλαο, ενώ στις 7.30 το βράδυ θα μιλήσει στο Ηράκλειο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κατά των συμμαχιών, αλλά επιδιώκει συμμαχίες που να έχουν κοινό στρατηγικό στόχο, διαμήνυσε η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει τον προγραμματικό λόγο των υπόλοιπων κομμάτων.

"Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να έχει κοινωνική πλειοψηφία - δεν θα έρθουν λύσεις με κυβερνήσεις του 35%", τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Θεοδωράκης θα έχει σε μισή ώρα συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

"Θα πάμε σε εθνικό νόμισμα, είτε το θέλουμε είτε όχι. Το μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί, θα μείνει στα μισά του δρόμου," προέβλεψε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο Μega. Σε μία ώρα θα παρουσιάσει την Προγραμματική Διακήρυξη του κόμματος.

Απέκλεισε τη συμμετοχή του ΚΚΕ σε μετεκλογικές συνεργασίες ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο «Βήμα FM», διευκρινίζοντας ότι η 7μηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την καλύτερη απόδειξη και επιβεβαίωση της θέσης του ΚΚΕ του «γιατί δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή κυβέρνηση στο καπιταλιστικό πλαίσιο».

«Και στην αυριανή κυβέρνηση, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, θα προασπίσουμε την ιδιωτική οικονομία. Είμαστε κατά της φορολόγησης του ιδιωτικού τομέα, είμαστε υπέρ των φοροαπαλλαγών, των κινήτρων", δήλωσε ο Πάνος Καμμένος. 
 
«Η χώρα δεν χρειάζεται μαγκιά, αλλά σχέδιο, συνεννόηση, δουλειά και φροντίδα», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην ΕΡΤ. Στις 7.30 το απόγευμα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει  στην Τρίπολη.

Την απόφαση να μην συμμετάσχει στην εκλογική αναμέτρηση το ΚΙΔΗΣΟ ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.