Νίκη ΣΥΡΙΖΑ και οκτακομματική Βουλή
- Written by E.Tsiliopoulos
Καθαρή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, οκτακομματική Βουλή και αγωνία στη Λαϊκή Ενότητα για το αν θα πιάσει το όριο του 3% είναι η εικόνα με καταμετρημένο το 76% των ψήφων της επικράτειας.
Ποσοστό 35,48% και 145 έδρες συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι 28,23% και 75 εδρών που συγκεντρώνει η ΝΔ. Στη Βουλή μπαίνουν οι ΑΝΕΛ ενώ εκτός βρίσκεται η Λαϊκή Ενότητα. Πάνω από 44% η αποχή. Πιθανή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος προανήγγειλε τον σχηματισμό κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι τα εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 35,48% (145)
ΝΔ: 28,23% (75)
Χρυσή Αυγή: 7,00% (19)
Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ): 6,38% (17)
ΚΚΕ: 5,49%(14)
Το Ποτάμι: 4,03% (11)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,65% (10)
Ένωση Κεντρώων: 3,37% (9)
Λαϊκή Ενότητα: 2,85% (0)
Αξιοσημείωτα είναι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στα σημεία εισόδου προσφυγικών ροών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα, στην Περιφέρεια Λέσβου, στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου διαμορφώθηκε στο 4.66% ενώ τώρα βρίσκεται στο 7,72%.
Στον Έβρο, τον Ιανουάριο ήταν 7,50%, τώρα 8.92%.
Στα Δωδεκάνησα από 5,53% που ήταν τον Ιανουάριο τώρα αγγίζει το 8 % (7.98).
Στον νομό Κιλκίς, τον Ιανουάριο ήταν 8,60% και τώρα 9,41%.
Αναφορικά με τις μονοεδρικές εκτός από της Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Σάμου και Φωκίδας, που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα, αλλάζει χέρια αυτή των Γρεβενών που ήταν στη Ν.Δ. και τώρα περνά στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα θρίλερ εξελίσσεται στην Ευρυτανία (τον Ιανουάριο είχε περάσει στον ΣΥΡΙΖΑ) ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Related items
Latest from E.Tsiliopoulos
- In memory of MORDECAIOS FRIZIS, the first senior Greek officer who fell heroically fighting on the Greek-Albanian Front pushing back the Italians
- October 28th parade in Thessaloniki
- Larissa: Man threatened his family with a knife - He attacked and injured three police officers
- Androulakis and Famellos absent from the trisagio and wreath laying commemorating Greeks fallen in WW II
- Why Turkey wants the Eurofighters - Germany's pivotal role and the implications for Greece