Log in
A+ A A-

Επίσκεψη Ολάντ στο «Corallia»

Πρίν αναχωρήσει από την Ελλάδα ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα επισκεφθεί, την έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών «Corallia».

Πρόκειται για μια σαφή ένδειξη του γαλλικού ενδιαφέροντος για την συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

“Θα υπάρξει συνάντηση του κ.Ολάντ με την ομάδα της διοίκησης και με επιχειρηματίες και θα γνωρίσει ελληνικές εταιρίες που παράγουν υψηλή τεχνολογία” λέει στο portal του “Αθήνα 984” η κα Τζούλια Φωκά, εκπρόσωπος του Corallia. “Το απόγευμα θα υπογραφεί και η συμφωνία με το Minalogic, το μεγαλύτερο γαλλικό συνεργατικό σχήμα και αφορά την εμπορική συνεργασία σε θέματα μικροηλεκτρονικής”.
Το Corallia είναι ο πρώτος φορέας που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα για την οργανωμένη και συστηματική ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών (clusters) ιδίως σε κλάδους έντασης γνώσης, υψηλής τεχνολογίας και εξαγωγικού χαρακτήρα. Με συντονιστικό ρόλο, έχει ως στόχο την υποστήριξη σχημάτων συνεργασίας και έχει αναπτύξει ήδη τρείς τομείς υψηλής εξειδίκευσης (Ψυχαγωγικές και Δημιουργικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές, Συστήματα και Εφαρμογές Νανο/Μικροηλεκτρονικής και Διαστημικές Τεχνολογίες και Εφαρμογές.
Η ενημέρωση του Φρανσουά Ολάντ για την δραστηριότητα του Corallia απορρέει προφανώς και από την εξωστρεφή δραστηριότητα του συνεργατικού σχηματισμού επι γαλλικού εδάφους. Την προσεχή εβδομάδα θα ταξιδέψει στο Παρίσι η πρώτη οργανωμένη αποστολή με την προοπτική εμπορικών και ερευνητικών συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων και φορέων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη συμμετοχή στη διεθνή έκθεση Game Connection Europe 2015 που πραγματοποιείται απο 28 έως 30 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Pavillon Porte de Versailles με την παρουσία των ελληνικών εταιριών Internet Q, Lazyland και Paspartu οι οποίες θα παρουσιάσουν ελληνικά προϊόντα και καινοτομίες του κλάδου των ψυχαγωγικών και δημιουργικών τεχνολογιών και εφαρμογών.

Μια άλλη ελληνική αποστολή , επισκέφθηκε στα μέσα Οκτωβρίου την έδρα της Γαλλικής διαστημικής βιομηχανίας όπου παράγεται και το 50% της Ευρωπαϊκής δραστηριότητας στο Διάστημα. Η Ελληνική αποστολή στην Τουλούζη αποτελείτο από 50 εκπροσώπους εταιριών και μελών του cluster καθώς και απο το Ε.Μ.Πολυτεχνείο, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Απο γαλλικής πλευράς μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι Airbus Defence and Space, Airbus Safran Launchers Thales Alenia Space και Trad.
Η εκδήλωση οργανώθηκε στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του Διαστήματος, η οποία ήδη έχει αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα, αλλά και νέων ευκαιριών συνεργασίας που έχουν δημιουργηθεί, όπως η αποστολή JUICE του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στο Δία και το νέο Πρόγραμμα Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Διάστημα Horizon 2020.
Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών (Centre National d’Etudes Spatiales/CNES) και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.